Sevinçleri kısa sürdü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 17 2016
Önce madenden sonra işten çıkardılar.. Zonguldak'ta kayyum atanmasından sonra yer altında yaptıkları eylemle Türkiye'nin konuştuğu madenciler işten çıkarıldı

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde geçen 4 Nisan'da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan toplam 282 maden işçisi, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmaya başladı. İşçilerden 85'i, geçen 18 Mayıs’ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama ve açlık grevi eylemi yaptı.
68 işçinin sağlık sorunları nedeniyle ocaktan çıkmasından sonra kalan 17 işçi de eylemin 11'inci gününde alacaklarının ödenmesiyle eylemi bitirdi.Deka ve Balçınlar Madencilik'te çalışan 282 işçi, bugün itibariyle toplu olarak işten çıkarıldı.
İşçilerin, maden ocaklarında üretimin durdurulması nedeniyle İş Kanunu'nun ilgili maddesi gereği toplu olarak işten çıkarıldığı belirtildi. İşsiz kalan madenciler, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne giderek işsizlik maaşı başvurusu yaptı.
İşçi temsilcisi Cemal Akın, kayyum tarafından mağdur edilmeye devam edildiklerini söyledi. Bütün arkadaşlarının maddi olarak çok kötü durumda olduğunu anlatan Akın, şöyle konuştu: "Şirket bizim toplu çıkışımızı verdi. Biz istemedik. Maaşlarımızın bir kısmı ödenmişti. Benim 5900 lira alacağım duruyor. Benim gibi birçok madenci arkadaşım var alacaklı. Tazminatlarımızı ve maaşlarımızı sorduğumuzda 'mahkemeye verin' diyorlar. Biz hemen mahkemeye vermek istemiyoruz. Alacaklarımızı ödeseler şimdilik yeter. Eylemi en son bitiren 17 işçi arkadaşımız alacaklarını aldı bir tek. Biz hala bekliyoruz. Şimdi de toplu çıkışımız verildi."
Madenciler eylemlirini bitirdikten sonra aileleri tarafından böyle karşılanmıştı.

DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







