Bu da yandaş sendika araştırması: Açlık sınırı 2 bin 909 lira
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 6 2021
AKP'ye yakın Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan 'açlık-yoksulluk' araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.909.9 TL, yoksulluk sınırı ise 8.263.1 TL olarak belirlendi.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 3.09’luk bir artış yaşandı. Ağustos ayında Temmuz ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 56.3 artışla salatalık, yüzde 43.85 artışla kabak, yüzde 36.14 artışla limon, yüzde 32.79 artışla taze fasulye, yüzde 21.74 artışla karpuz; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 7.15 azalışla patates, yüzde 6.22 azalışla domates, yüzde 5.19 azalışla kuru fasulye madde fiyatlarında yaşandı.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0.64’lük bir artış gözlenirken; Ağustos ayında Temmuz ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 1.19’luk bir artış oldu. Aydınlanma madde fiyatında ise Ağustos ayında Temmuz ayına göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi.
Kişisel temizlik ve eğitim madde fiyatlarında artış yaşandı
Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 3.46’lık bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Temmuz ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 12 artışla cilt ve bakım ürünleri madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Temmuz ayına göre yüzde 1.25 azalışla ağız ve diş bakım ürünleri fiyatında düşüş gözlemlendi.
Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1.47’lik bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Temmuz ayına göre değişimin yüzde 8,51 artışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 4,82 artışla yurtiçi hafta sonu turları madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 3.65 azalışla tablet, yüzde 1.38 azalışla bilgisayar fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1.75’lik bir artış olduğu belirlendi. Temmuz ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 15.49 artışl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?3.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


