Brezilya, Endonezya’nın BRICS’e tam üye olarak katıldığını ilan etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 8 2025
BRICS dönem başkanlığını yapan Brezilya, Endonezya’nın gruba tam üye olarak katıldığını resmi olarak ilan etti.
Samanyoluhaber.com - Moskova
2006 yılında Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika tarafından oluşturulan devletler arası iş birliği platformu olan BRICS’e Endonezya, tam üye olarak katıldı.
2024 yılı itibarıyla başkanlık görevini Rusya devralmıştı, ancak bu görev şimdi Brezilya’ya geçti. Geçtiğimiz yıl, Mısır, Etiyopya, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri de gruba katılarak BRICS’in küresel etkisini artırdı.
Endonezya’nın katılımıyla BRICS, üyelerini genişletme politikasını sürdürerek uluslararası arenada daha güçlü bir ekonomik ve siyasi yapı olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.
Brezilya hükümeti tarafından yapılan açıklama, ülkenin Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde duyuruldu. Açıklamada, “1 Ocak’ta başlayan ve 31 Aralık 2025’e kadar devam edecek olan Brezilya’nın BRICS dönem başkanlığı kapsamında, Brezilya hükümeti bugün, 6 Ocak’ta, Endonezya Cumhuriyeti’nin BRICS’e tam üye olarak katıldığını resmi olarak ilan etti.” ifadeleri yer aldı.
Endonezya’nın üyelik başvurusu, 2023 yılı Ağustos ayında Johannesburg’da düzenlenen zirvede grup liderleri tarafından oybirliğiyle kabul edilmişti.
Ancak üyelik süreci, Endonezya’daki başkanlık seçimleri ve yeni hükümetin oluşturulmasının ardından tamamlanabildi. Daha önce, 20 Aralık’ta Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, BRICS’in artık G20 formatına yaklaşan bir yapıya dönüştüğünü ifade etmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







