Biri KOAH ve veremli üç hastayı aynı koğuşa koydular
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 3 2020
Hasta ve engelli oldukları için bakıma muhtaç 3 kişi, Metris’te aynı koğuşa konuldu. Birbirlerine bakmaları istenen tutukluların aileleri duruma tepki gösterdi.
Koronavirüs (Kovid-19) tehdidine rağmen cezaevlerinde tutulmaya devam edilen yüzlerce hasta tutuklunun durumu kritik. İki eli olmayan 32 yaşındaki Ergin Aktaş, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) hakkında 5’inci kez verdiği, “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmiyor. Aktaş, cezaevinde geçirdiği 9 yıl sonucunda Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve tüberküloz (Verem) hastalıklarına yakalandı. AKP’nin Meclis’e getirdiği tasarıda kapsam dışında kalan binlerce kişiden biri olan Aktaş, salgın riskine rağmen halen Metris R Tipi Cezaevi’nde tutuluyor.
‘OĞLUM KAN KUSUYOR’
Oğlunun durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyleyen Tahsin Aktaş, MA’ya verdiği demeçte; oğlunun hastalığından kaynaklı yüksek ateş, terleme ve halsizlik şikayetlerinin yanı sıra sürekli kan kustuğunu belirtildi. Oğlunun kişisel ihtiyaçlarını gideremeyecek durumda olduğuna dikkati çeken baba Aktaş, “Koronvirüs her geçen gün yaygınlaşırken, halen hasta tutukluların bırakılmaması endişe verici. Oğlumun iki eli yok, KOAH ve tüberküloz hastası. Dürt duvar arasında kaldığı her gün durumu daha da ciddileşiyor. Kan kusuyor. Geçtiğimiz gün aradığında kan kustuğunu anlattı” dedi.
ÜÇ HASTAYI BİR KOĞUŞA KOYDULAR
Hasta tutuklu Aktaş ile aynı koğuşta kalan 2 tutuklunun da hasta olduğunu dile getiren baba Aktaş, “Koğuşta 3 kişi kalıyorlar. Birlikte kaldığı kişiler de hasta. Bunlardan biri tekerlekli sandalyede, diğeri ise sırt üstü yatıyor. Bu üç hasta ne kadar birbirine bakabilir? Bunlar birbirine bakacak durumda değil. Virüsün cezaevlerine yayılmasından korkuyoruz” diyerek, endişesini paylaştı.
KAMUOYUNA ÇAĞRI
Oğlunun temiz ve hijyenik bir ortamda kalması gerektiğine işaret eden Aktaş, “Oğlum cezaevinde kendine bakamıyor. Zaten doktorlar daha önce de kalacağı yerin çok temiz olması gerektiğini ve bir
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?5.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''8.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...


