Bir yiğit hicrete çıksa gör başına neler gelir!

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Çarşamba, Ekim 16 2019
Samanyoluhaber.com yazarı Ali Demirel , İlahiyatçı-Yazar Yücel Men ile bir röportaj gerçekleştirdi
Bir yiğit hicrete çıksa gör başına neler gelir!

DR ALİ DEMİREL 

Son yıllarda malum süreçten dolayı pek çok gönül insanı, cebri hicretle dünyanın dört bir yanına inci gibi dağıldılar.
 
Ve şimdilerde hicret yurtlarında tutunmaya gayret ediyorlar. Bu arada elbette pek çok sıkıntı da çekiyorlar. 
 
Ama onlar şunu çok iyi biliyorlar: Hicret, dinamik hale gelmenin, dünyaya açılmanın ve geleceğe yürümenin bir başka adıdır. 
 
Ve böylesi hicretlerde elbette acı, emek, mücadele, hüzün, hasret ve ıstırap vardır. Zira bunları yaşamadan ve zahmet çekmeden, varlık bulmak mümkün değildir. 
 
Zaten İslam’ın insanlığa ulaşması, kıtalara, gönüllere ve kafalara yayılması da hicretle olmamış mıdır?
 
Mesela Allah Resulü, Habeşistan ve Medine hicretleriyle Mekkelilerin inşa ettiği zulüm duvarlarını aşmış ve mesajını, yeni insanlara ve diyarlara taşımıştır. 
 
Bu elbette hiç de kolay olmamıştır. Hicret yolunda değişik acılar ve çileler yaşanmıştır. Ne gibi acılar diyeceksinizdir eminim?
 


Bunu ben de çok merak ettim ve bu alanın uzmanı, kıymetli arkadaşım İlahiyatçı-Yazar Yücel Men Hoca ile bir röportaj yapmak istedim. 
 
Ve ortaya şöyle bir söyleşi çıktı. İnşallah istifadeli olur.
 
- Hocam, kaynaklarımıza baktığımızda muhacir sahabilerin doğup büyüdükleri evlerini, birikimlerini, sevdiklerini ve Beytullah’ı arkada bırakmak zorunda kaldıklarını görüyoruz. Bu konuyu biraz açabilir misiniz. Başta Efendimiz olmak üzere sahabiler hicretlerinde ne türlü zorluklar yaşamışlardır?

Bu haberler de ilginizi çekebilir