Bilim Kurulu üyesi uyardı: Genç ölümler artıyor…

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Temmuz 10 2021
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Doğu ve Güneydoğu'da genç nüfusun fazla olması ve kulaktan kulağa bazı yanlış bilgilerin çok hızlı yayılması nedeniyle aşılama oranının düşük olduğunu söyledi. İlhan, "Gençlerde algı 'Bana bir şey olmaz, hasta olsam da zaten kurtarırım' şeklinde ama öyle değil. Süreç içinde genç ölümlerin de olduğuna şahit olduk" dedi.
Bilim Kurulu üyesi uyardı: Genç ölümler artıyor…
Corona virüse karşı aşılama çalışmaları, ülke genelinde sürdürülüyor. Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilgilendirme Platformu’nda yer alan verilere göre, 18 yaş üstünde 1’inci doz aşısını yaptıranların oranı, yüzde 60’a ulaştı ancak Günlük Covid-19 Tablosu’nda paylaşılan haritada Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılanma oranı, düşük kaldı.

Neredeyse tamamı kırmızı olan iller arasında aşılama oranı en düşük olanlar; Bitlis, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Şırnak, Ağrı ve Bingöl olarak yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Aşı olma oranının düşük olduğu illerde vaka sayıları artmaya başladı. Hayat ilelebet sıkı tedbirle, ‘Hastalık bana bulaştı bulaşacak’ endişesiyle sürmez. Randevu alıp aşımızı olalım” uyarısında bulundu.


‘GENÇ ÖLÜMLERE DE ŞAHİT OLDUK’

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, Doğu ve Güneydoğu’da aşılama oranının düşük kalmasında genç nüfusun etkili olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İlhan, şunları söyledi:

* Burada genç nüfusun çok olmasının etkili olduğunu düşünüyorum. Gençlerde algı ‘Bana bir şey olmaz, hasta olsam da zaten kurtarırım’ şeklinde ama öyle değil.

* Süreç içinde genç ölümlerin de olduğuna şahit olduk. Aşı olmayan genç, hastalığı evine götürdüğünde annesinin, babasının, büyüklerinin de hasta olmasına sebep olabiliyor. İşine, okuluna gidemiyor.

* Corona virüsle mücadele için Türkiye’nin dört bir yanında toplumsal bağışıklığı yakalamamız gerekiyor. Sadece Ankara, İzmir, İstanbul’un, Kars’ın aşılanması yeterli değil.


* Tüm Türkiye’nin hedef nüfusunun yüzde 80’inin aşılanması

Bu haberler de ilginizi çekebilir