Biden Erdoğan’ı çağırmamıştı: Kritik mini-zirve hakkında çarpıcı yorum
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 28 2022
Bali'de düzenlenen G-20 Zirvesi'nde Biden'ın 6 NATO üyesi ülke ile yaptığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrılmadığı son dakika toplantısı ile ilgili dikkat çekici bir yorum Japon medyasından geldi.
Geçen hafta Endonezya’nın turistik adası Bali’de gerçekleşen G-20 Zirvesi sırasında kritik bir gelişme yaşanmış ve Polonya-Ukrayna sınırına düşen füze gerilimi yükseltmişti
Batı kamuoyu Rusya’nın Polonya’ya saldırdığından şüphelenirken ABD Başkanı Joe Biden da 6 NATO üyesi ülke birlikte bir “mini zirve” gerçekleştirmişti. Bu zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte diğer NATO üyelerinin çağrılmaması tartışma yaratmıştı. G-20 Zirvesi’nin son gününde yaşanan olay ile ilgili olarak da Erdoğan, “Çağrılmayan 20 NATO üyesi ülkeyi niye sormuyorsun? Bu çok da önemli bir şey değil. Bizi daha önemli işlere davet ediyorlar” demişti. G-20’ye katılıp NATO üyesi olan ve Biden’ın düzenlediği mini zirveye sadece Türkiye davet edilmemişti.
NATO ÜYESİ OLMAYAN JAPONYA DA KATILMIŞTI
O dönem yapılan açıklamalarda, Przewodow’daki patlama sonrasında ABD, Almanya, Kanada, Hollanda, Japonya, İspanya, İtalya, Fransa ve Birleşik Krallık’tan isimlerin katıldığı kaydedilmişti. Bu ülkelerden sadece Japonya NATO üyesi değil.

Biden’ın düzenlediği mini-zirvede liderler böyle poz vermişti.
Zirvenin üzerinden günler geçtikten sonra dikkat çekici bir yorum Japon medyasından geldi. Japonya’nın önde gelen medya kuruluşlarından Nikkei, zirveyi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden’ın toplantısına davet edilmemesini analiz etti. “Biden, Bali’de Erdoğan’ı yok mu saydı yoksa Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu mu unuttu” başlıklı analizde, “Ankara’nın denge politikası Washington’da baş ağrısı yaratıyor fakat coğrafya önemli” denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







