Beykoz'u böyle yağmaladılar: Belediye saraya ve yandaşlara çalıştı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Haziran 5 2019
Beykoz Belediyesi, ihale yapmadan Remzi Gür’e kafe, Albayrak’ın vakfına okullar zinciri, Bilal Erdoğan’ın vakfına mesire yeri ve eski müsteşara özel imar izinleri verdi. Belediyenin ayrıca SİT alanlarını imara açtığı belirtildi.
Beykoz’da arazilerin eski Beykoz Belediye Başkan Yücel Çelikbilek döneminde Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarına tahsis edildiği ya da imar planlarına aykırı bir şekilde yapılaşmaya açıldığı belirtildi.

Cumhuriyet'te yer alan Miyase İlknur'un haberine göre, Remzi Gür’ün birinci derece sit alanında yaptığı ve hakkında yıkım kararı bulunan “kafe”sinin imar barışından yararlandığı, ikinci derecede sit  alanında bulunan Dereseki mevkiinde Berat Albayrak’ın vakfına bağlı NUN Okulları’nınsa devasa kampus yapmasına izin verildi. Danıştay’ın planları iptal kararına rağmen NUN Okulları’nın inşaatı durdurulmadı ve her yıl genişleyerek büyüdü. 

Kavacık’ta 2007 yılında Beykoz Belediyesi’ne ait arazisinin kat karşılığı çıkarıldığı ihaleyi kazanan o dönem kamu bürokratı olan ve bir kamu hastanesinde başhekimlik yapan Dr. Eyüp Gümüş'ün  dört kat karşılığında açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Medistate hastanesini inşa ettiği, ardından Eyüp Gümüş'ün Sağlık Bakanlığı'na müsteşar olduğu hatırlatılıyor.

İHALEYE ÇIKARILMADAN KULLANIM HAKKI

Beykoz Belediyesi tarafından halka dinlenme tesisi yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait Beykoz Alibahadır C Tipi Mesire Yeri 29 yıllığına 12 Mayıs 2014 tarihinde kiralanan alanın ihaleye dahi çıkarılmadan alanda 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, 1 adet büfe ve 10 adet de yöresel satış standı yaptırılmasının ardından kullanım hakkı Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfı’na tahsis edildiği ifade ediliyor.

AİLE DOKTORUNA ÖZEL İMAR

Habere göre, Beykoz Belediyesi’nin ayrıcalık tanıdığı tek sağlık kuruluşu Medistate Hastanesi değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile hekimi olarak bilinen ve cumhurbaşkanı seçildikten sonra Sağlık Bakanlığı’na atadığı Fahrettin Koca da Beykoz Belediyesi’nden nas

Bu haberler de ilginizi çekebilir