Beykoz'u böyle yağmaladılar: Belediye saraya ve yandaşlara çalıştı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 5 2019
Beykoz Belediyesi, ihale yapmadan Remzi Gür’e kafe, Albayrak’ın vakfına okullar zinciri, Bilal Erdoğan’ın vakfına mesire yeri ve eski müsteşara özel imar izinleri verdi. Belediyenin ayrıca SİT alanlarını imara açtığı belirtildi.
Beykoz’da arazilerin eski Beykoz Belediye Başkan Yücel Çelikbilek döneminde Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarına tahsis edildiği ya da imar planlarına aykırı bir şekilde yapılaşmaya açıldığı belirtildi.
Cumhuriyet'te yer alan Miyase İlknur'un haberine göre, Remzi Gür’ün birinci derece sit alanında yaptığı ve hakkında yıkım kararı bulunan “kafe”sinin imar barışından yararlandığı, ikinci derecede sit alanında bulunan Dereseki mevkiinde Berat Albayrak’ın vakfına bağlı NUN Okulları’nınsa devasa kampus yapmasına izin verildi. Danıştay’ın planları iptal kararına rağmen NUN Okulları’nın inşaatı durdurulmadı ve her yıl genişleyerek büyüdü.
Kavacık’ta 2007 yılında Beykoz Belediyesi’ne ait arazisinin kat karşılığı çıkarıldığı ihaleyi kazanan o dönem kamu bürokratı olan ve bir kamu hastanesinde başhekimlik yapan Dr. Eyüp Gümüş'ün dört kat karşılığında açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Medistate hastanesini inşa ettiği, ardından Eyüp Gümüş'ün Sağlık Bakanlığı'na müsteşar olduğu hatırlatılıyor.
İHALEYE ÇIKARILMADAN KULLANIM HAKKI
Beykoz Belediyesi tarafından halka dinlenme tesisi yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait Beykoz Alibahadır C Tipi Mesire Yeri 29 yıllığına 12 Mayıs 2014 tarihinde kiralanan alanın ihaleye dahi çıkarılmadan alanda 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, 1 adet büfe ve 10 adet de yöresel satış standı yaptırılmasının ardından kullanım hakkı Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfı’na tahsis edildiği ifade ediliyor.
AİLE DOKTORUNA ÖZEL İMAR
Habere göre, Beykoz Belediyesi’nin ayrıcalık tanıdığı tek sağlık kuruluşu Medistate Hastanesi değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile hekimi olarak bilinen ve cumhurbaşkanı seçildikten sonra Sağlık Bakanlığı’na atadığı Fahrettin Koca da Beykoz Belediyesi’nden nas
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







