Beşiktaş'taki kanlı saldırıda derin devlet izleri

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Aralık 16 2016
Beşiktaş eyleminden sonra ise tecrübeli gazeteci Avrasya lobisinin ve ‘ürperten senaryo’nun güç kazandığını iddia etti. Özellikle de şehit polis cenazelerinde yükselen idam sloganlarını hatırlattı. Avrasyacı grubun Cumhurbaşkanı’na ‘doğrudan temas edebildiğini’ söyledi.Son terör saldırılarına, idam taleplerine ve başkanlık rejimi tartışmalarına bir de bu gözle bakmak gerekiyor.
Beşiktaş'taki kanlı saldırıda derin devlet izleri

BEŞİKTAŞ EYLEMİNDE ‘DERİN DEVLET’ İZLERİ 

Beşiktaş’ta 37’si polis 44 kişinin katledildiği 150’den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısı, bir kez daha ‘derin devlet’ tartışmalarını gündeme getirdi. Saldırıyı ‘kapalı kutu’ bir terör örgütü olan TAK’ın üstlenmesi, ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın saldırıda kullanılan bombalarla ilgili açıklaması, bu kuşkuyu arttırdı.

Çalışkan, emniyetin tespit ettiği RDX, PETN ve TNT’den oluşan bomba düzeneğinin ancak ‘askerî envanterde’ bulunabileceğine işaret ederek, “Bunlar fabrikasyon tipi patlayıcılar. Yani bir devlet envanterine kayıtlı olması gerekiyor. Rahat bulunabilecek patlayıcılar değil. Bu da arkasında devlet desteği olduğunu gösteriyor” sözlerini kullandı.

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, bir TV programında Beşiktaş saldırganının ‘Suriye’den geldiğini’ duyurdu. ‘Sınır güvenliğini sağlamak adına’ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’ye girdiğini ve günlerdir orada çatıştığını ise TV programındaki gazetecilerden hiçbiri sormadı elbette.

Bütün bu işaretler, saldırının tıpkı daha önceki terör saldırılarında olduğu gibi farklı amaçlarla kullanılacağı beklentisi oluşturdu. Suriye’ye yapılacak daha büyük bir müdahalenin zemini bu saldırı ile sağlanabilir. Ancak öte yandan, ‘derin devlet’ izlerini takip etmek, daha farklı bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

DERİN GÜÇLERİN KULLANDIĞI ÖRGÜT: TAK

Emniyet Müdürü’nün ‘arkasında devlet desteği olduğunu’ söylediği eylemi üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) mercek altına alındığında ilginç bir fotoğraf çıkıyor ortaya. Üçüncü KCK iddianamesinde yer alan bir ‘gizli tanık’ ifadesinde, “PKK hiçbir zaman derin devletten habersiz iş yapmamıştır” deniliyordu.

Gizli tanık, devamında şöyle konuşmuştu: “PKK’nın TAK’ı kendisinden ayrı gibi gösterme çabası, derin devletin elini güçlendirm

Bu haberler de ilginizi çekebilir