Belçika'da camilere tehdit mektubu


Paris Saldırıları'nın ardından dünyanın gündemine oturan Brüksel'deki Molenbeek semtinde Attadamoune Camii'ne Müslümanları topyekun tehdit eden bir mektup bırakıldı.

"Hıristiyan Devleti farklı saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerinin öcünü alacaktır." şeklinde başlayan imzasız mektupta "Hiçbir caminizi, hiçbir iş yerinizi es geçmeyeceğiz." denilerek Molenbeek Müslümanları başta olmak üzere tüm Müslümanlar tehdit edildi. Skandal mektup "Kardeşlerinizi domuz gibi boğazlayacağız. İsa Efendimiz gibi çarmıha gereceğiz ki ruhları din değiştirsin." şeklindeki şok ifadelerle sonlandırıldı.

Dün bırakılan mektubu bünyesinde 16 cami bulunduran Molenbeek Camiler Birliği Başkanı Jamal Habbachich fark etti. Federal otoritelere olayın intikal ettirileceğini ifade eden Habbachich, bu tür durumlarda 2 alternatifin mümkün olduğunu ifade etti. Habbachich, "Mektubu koyan kişi ya ruhsal dengesi bozuk biri ya da gerçekten ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız." dedi. Habbachich, İslamofobik eylemlerin çoğalarak artmasından duyduğu tedirginliği de ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika'da camilere tehdit mektubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER