Bekir Bayram cezaevinde ölmek üzere: Babamın sesi titriyordu, görüşe zorla getirmişlerdi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ağustos 12 2022
Isparta'nın esnaflarından 73 yaşındaki Bekir Bayram, cezaevinde ölmek üzere. Bir ay önce anjiyo olan kalp yetmezliği, şeker ve tansiyon hastası Bayram artık yürüyemiyor, hiçbir kişisel ihtiyacını gideremiyor. Babasının haftalardır banyo yapmadığını söyleyen Doğan Bayram, "Bugünkü telefon görüşüne zorla getirmişlerdi, sesi titriyordu, durumu bayağı kötü. Tuvalete gidemiyor. Hasta bezi vermişler, onu da kendi kendine değiştirmeye uğraşıyor. Bakan, ilgilenen yok. Karısını öldüren bir Suriyeli babamın ayağında sigara söndürmeye çalışmış." dedi.
SEVİNÇ ÖZARSLAN- BOLD MEDYA 

2 Kasım 2017’den bu yana hapiste bulunan emekli Bekir Bayram (73), Isparta Cezaevinden anjiyo olmak için götürüldüğü Antalya’da sağlığından oldu. Bir ay önce anjiyo olan Bayram artık hiç yürüyemiyor. Tekerlekli sandalyeye mahkum. Banyo, tuvalet dahil hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor.

“BAKAN, İLGİLENEN YOK”
1 Ağustos 2022’deki açık görüşte ailesine, haftalardır banyo yapamadığını söyleyen Bayram, tuvalet ihtiyacı için hasta bezi kullanıyor. Onu da tek başına, kendine kendine takıp çıkarmaya uğraşıyor.

Bugünkü telefon görüşünde babasının çok kötü olduğunu söyleyen Doğan Bayram, “Haftada bir gün 10 dakika telefon görüşümüz var. Telefona zorla getirmişlerdi, sesi titriyordu, durumu bayağı kötü. Tuvalete gidemiyor, hasta bezi vermişler, onu da değiştireceğim diye kendi kendine uğraşıyor. Kenardan alıp atıyorlarmış, bakan, ilgilenen yok. Antalya çok sıcak, kalp hastaları için hiç iyi değil. Bayağı kilo verdi, 78 kiloya düşmüş. 1.85 boyu var normalde.” dedi.

AYAĞINDA SİGARA SÖDÜRMEYE KALKTILAR
Döşemealtı’ndaki Antalya L Tipi Cezaevinin Revir 1 koğuşunda, adli tutuklularla birlikte kalan Bayram, tüm bu hak ihlallerinin yanında bir de psikolojisi bozuk, bir cinayet zanlısının saldırısına maruz kaldı. Karısını öldüren bir Suriyeli, yürüyemediği için Bekir Bayram’ın ayağında sigara söndürmeye çalıştı.

İstanbul Adli Tıp’ın ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği Bayram, Antalya’dan Isparta’ya tekrar nakledilmek için dilekçe verdi ancak 10 gündür bu talebine de cevap verilmedi. Doğan Bayram’ın açıklamaları şöyle:

Bu haberler de ilginizi çekebilir