Bekçi şiddeti: Babayı darp ettiler, kızının kolunu kırdılar

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Haziran 2 2020
İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yaşanan olayın ardından, darp edilen Erten ailesi bekçiler hakkında şikayetçi oldu
İçişleri Bakanlığı bünyesinde 2019 yılında çalıştırılmaya başlanan mahalle bekçileri, son günlerde şiddet iddialarıyla gündeme geliyor. 
The Independent Türkiye'nin haberine göre İstanbul'un Bağcılar ilçesinde sokağa çıkma yasağının olduğu 23 Haziran akşamı evinin önünde arkadaşlarıyla birlikte sigara içen Tahir Erten'in bulunduğu bölgede, sivil bir otomobil durdu.

Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, otomobilin içinden inen bekçiler, Tahir Erten ve arkadaşlarının yanına geldi. 

Tahir Erten'in iddiasına göre, sokağa çıkma yasağı olduğunu söyleyen bekçiler, kendisine küfür etmeye başladı.

Bekçiler bir süre sonra Erten ve arkadaşlarını yere yatırılarak ters kelepçe taktı. 

Bu sırada yaşanan arbedede yükselen sesler üzerine Tahir Erten'in babası Mahir Erten ve kız kardeşleri Şirvan ile Dilvan da aşağı indi.

Büyüyen arbede sonucunda Mahir Erten'in gözünde ve vücudunda morluklar meydana geldi. Şirvan Erten'in ise kolu kırıldı. 


Yaşanan olayın ardından, Tahir Erten ve Şirvan Erten gözaltına alındı.

Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra Tahir Erten ve Şirvan Erten karakola götürüldü.

"Görevi yaptırmamak için direnme" suçunu işledikleri gerekçesiyle hakkında işlem yapılan Tahir Erten, ifadesinde şunları söyledi:

Evin önünde Eser Erten ve Emrah Aytaç ile sigara içecektik. Kırmızı bir sivil araç yanımıza yanaştı. İçerisinden 5-6 bekçi inerek bu saatte ne işiniz var dediler. Evin içerisinde babamızın önünde sigara içemedik, kapının önünde duruyoruz dedik. Bekçiler üzerimizi aradılar, bir şey bulamayınca bana hitaben afaki konuştular. Ben de onları uyardım anca

Bu haberler de ilginizi çekebilir