Başkan Sözlü: Çiftçinin altyapı sorununu çözeceğiz


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, üreticiye yönelik altyapı hizmetini artıracaklarını, Adana için orta ve uzun vadeli planları hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıkladı. Çiftçi bir aileden geldiğini, 50 derecede pamuk sulamanın anlamını yaşayarak öğrendiğini kaydeden Başkan Sözlü, kırsalda üreticinin yerinde kalkınması için büyük çaba harcadıklarını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir ilçesindeki mahalle muhtarları ve çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçiliğe, üretime bakış açısıyla ilgili görüşlerini aktaran ve sorunların çözümüne yönelik yapılan ve yapılacak hizmetlere yönelik bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, "Çiftçi çocuğuyum ve ziraat mühendisiyim. 50 derecede pamuk sulamanın ne olduğunu bilirim. Çiftçinin üründen aldığı para cebine girmeden ekipmana gider ve onunla mutlu olur. Bu aslında milli ekonominin de döngüsüdür. Çiftçimizin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini, inadına üretimle milli ekonomimizi ayakta tuttuğunu, milletimizin beslenmesi ve sağlıklı bir toplum haline gelmesinde çok önemli katkı koyduğunu biliyoruz ve inanıyoruz." dedi.

YERİNDE KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ DESTEĞİMİZ VAR
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak üreticiye sunulan hizmetle ilgili bilgi veren Başkan Sözlü, "Koyun Keçi Üreticileri Birliği'nin, Arı Üreticleri Birliği'nin her bir üyesine; dağda, bayırda bir televizyonu, soğutucusu, bilgisayarı, telefonu olan, aydınlanma ihtiyacı bulunan ve isteyen her çiftçimize güneş panellerini, trafo görevi gören invertörleriyle birlikte verdik. Sayı bini geçti. Vatandaşa birliğe üye olması halinde hemen kendisine de bu hizmeti sunacağımızı iletiyoruz. Üretici olduğunu söyleyeni ve bir birliğe kaydını yaptıranı ikiletmedik, hizmeti sunduk." diye konuştu.

Ova çiftçisine yönelik altyapıyı güçlendirmek istediklerini aktaran Sözlü, "Yollarımızın asfalt yenilemesini 2016 yazı içinde yaparız. Araçlarıyla tarlarına rahatça gitmelerini, çalışmaları için yükledikleri araçlarıyla çamura batmadan tarlalarına ulaşmalarını arzu ediyoruz. Bunun gereğini yerine getirmeye kararlıyız. Torosların eteklerindeki insanımızın, üreticimizin bulundukları bölgeleri terk etmemeleri için, oralarda mutlu şekilde yaşamaya devam etmeleri için ceviz, kiraz, elma fidanları dağıttık. Bu hizmetimiz çok rağbet gördü. Önümüzdeki süreç için de Kırsal Kalkınma Daire Başkanımıza, çiftçimizin ihtiyaçları ve ekim dikim yerleriyle ilgili bilgi sahibi olmaları, onlara verdiğimiz katkıyı artırmak için neler yapabileceğimizi belirlemeleri konusunda talimat verdim." diye konuştu.

ÇİFTÇİMİZİN ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ
Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: "Büyükşehir Yasası'nın ardından göreve geldik ve yol sorununu çözmek için geçmişte geçici ve yetersiz şekilde verilen hizmeti düzeltmek adına harcadığımız çaba çok fazla. 2016'da bununla ilgili iyi bir hamle yapacağız. Fen İşlerimizin bununla ilgili kapasitesini büyüttük. Geçmişte müteahhit aracılığıyla yaptığımız işlerin devamı hariç, makine ve teçhizat kapasitemizi genişleterek, bu yıl direkt kendimiz hizmet vereceğiz. Çiftçimizin altyapısını güçlendirmek bizim görevimiz. Ülkenin üreticisini desteklemek boynumuzun borcudur. Yol konusundaki sıkıntıyı en aza indirmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz."

SULAMADA ÖNEMLİ YANLIŞLAR YAPILIYOR
Sulama konusundaki sıkıntılara da değinen Başkan Hüseyin Sözlü şunları söyledi: "Sulamada, suyumuzun var olan enerjisini açık sistemlerle hep kaybettik. Oysa suyumuz barajlardan ya da regülatörlerden, yani yüksekten geliyor. Ovada suyun enerjisi sıfıra düşüyor. Sonra başka güç kaynakları kullanılarak damla sulama, yağmurlama sulama yapılıyor. Burada DSİ'nin eski bir sulamacısı, işletme başmühendisi olarak, sulamada büyük yanlışların yapıldığını söyleyebilirim. Elimizdeki suyu verimli, doğru kullanamıyoruz. Ovada yanlış sulama yapılıyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Sözlü: Çiftçinin altyapı sorununu çözeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER