Başkan Mutlu: Sabit semt pazarı sıkıntısı, çarpık kentleşmeden kaynaklanıyor


Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren pazarcı esnafı ile toplantıda bir araya geldi. Eş Başkan Yardımcıları ve Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte esnafın dilek ve taleplerini dinleyen Eş Başkan Mutlu, ilçe sınırlarında sabit semt pazarları için yeterli alan üretilememesinin, Mersin'in çarpık kentleşmesinden kaynaklandığına işaret etti.

Akdeniz Belediyesi yönetimi, belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren geçici semt pazarı esnafı ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'nın yanısıra Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ve çok sayıda pazarcı esnafı katıldı. Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, emeği ve alın teri ile evine ekmek götürmeye çalışan pazarcı esnafının, güç koşullarda hizmet üretmeye çalıştığını dile getirdi. Yeni atanan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü ile pazarların ve esnafın genel durumu ile ilgili olarak sürekli istişare içerisinde olduklarını kaydeden Fuat Kalkan, "Pazarcı esnafının mevcut durumunun iyileştirilmesine ilişkin Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde genel altyapı eksiklikleri olduğunu Eş Başkanlarımızla da dönem dönem paylaştık. Tabi koşullar ve imkânlar ölçüsünde, şartların iyileştirilmesi noktasında taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Akdeniz Belediyesi pazarcıları hakkında bilgi veren Oda Başkanı Fuat Kalkan da her hafta 13 farklı noktada geçici semt pazarı kurulduğunu ve Akdeniz sınırları içerisinde kapalı semt pazarı yerine ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Kalkan, seyyar satıcıların semt pazarı yakınlarında satış yapmasının haksız rekabet doğurduğunu sözlerine ekledi.

En kısa zamanda pazarcı esnafına kapalı bir pazar yeri yapmanın kendilerinin görevi olduğunu vurgulayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Zabıta ve İmar müdürleri ile uzun bir süredir bu konuda çalıştıklarını söyledi. Çarpık kentleşmenin, beraberinde Mersin merkezde bir yerleşim alanı sorunu doğurduğunun altını çizen Eş Başkan Mutlu, "Bu sorun pazarcı esnafımız da dâhil olmak üzere hepimize yansıyor. Sizlerin de yer önerilerini değerlendirerek Akdeniz'e kapalı bir semt pazarı kazandıracağız" şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Mutlu: Sabit semt pazarı sıkıntısı, çarpık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER