Basın tarihinde bu da oldu... Havuzcu Yeni Şafak kendi haberini yasaklattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 5 2018
17-25 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu iş adamı Reza Zarrab'ın aleyhine haber yapılmaması karşılığında Yeni Şafak Ekonomi Şefi Yakup Kocaman'ın 1 Milyon TL para istediğini iddia edilmişti Bu iddialara cevap veren gazete kendi haberini kullanan bütün sitelerden haberin kaldırılması için mücadele başlattı.
Zarrab'ın 17 Aralık operasyonu sonrasında polise verdiği ifadede,
"Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberi metnini getirdi ve de Yenişafak
Gazetesi’nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım.
Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi
yayınlayacaklarını söylediler" cümlelerine yer verilmişti.

Faruk Bildirici'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:
"Sulh Ceza Hakimlikleri’nin, bu hafta erişiminin engellenmesine karar verdiği hurriyet.com.tr haberleri şöyle:
* Reza Zarrab’ın 'Arayıp haber yazmama karşılığı 1 milyon TL rüşvet istediler' iddiası üzerine Yeni Şafak gazetesi, internet sitesinde 23 Aralık 2013’te Reza Zarrab’la yapılan bir telefon görüşmesinin ses kaydı yayınlanmıştı. Diğer haber siteleri de Yeni Şafak’taki bu haberi aktarmıştı. Yeni Şafak’ın başvurusu üzerine bu haberlere –yani kendi haberine- erişim engellendi.
Yeni Şafak Gazetesi ve Muhabiri Yakup Kocaman ise, o dönem bu sözleri haberleştiren gazetelere dava açmış, birçok haberi ise mahkeme kararıyla kaldırtmıştı.

Yeni Şafak'ın bu yanıtını ise yine o dönem birçok gazete haber yapmıştı.
Ancak, Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici bugünkü köşesinde bir ayrıntıya dikkat çekti. Bildirici, Sulh Ceza Hakimlikleri'nin bu hafta erişime engelleme kararı verdiği haberleri sıralarken, içlerinde Zarrab haberinin olduğunu da belirtti. Bildirici, Yeni Şafak'ın yayınladığı ses kaydını, birçok site gibi haberleştirdiklerini ifade ederken, Yeni Şafak'ın başvurusuyla, bu haberlere erişimin engellendiği belirtti. Yani Yeni Şafak, kendi haberini engelletmiş oldu.
Faruk Bildirici'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:
"Sulh Ceza Hakimlikleri’nin, bu hafta erişiminin engellenmesine karar verdiği hurriyet.com.tr haberleri şöyle:
* Reza Zarrab’ın 'Arayıp haber yazmama karşılığı 1 milyon TL rüşvet istediler' iddiası üzerine Yeni Şafak gazetesi, internet sitesinde 23 Aralık 2013’te Reza Zarrab’la yapılan bir telefon görüşmesinin ses kaydı yayınlanmıştı. Diğer haber siteleri de Yeni Şafak’taki bu haberi aktarmıştı. Yeni Şafak’ın başvurusu üzerine bu haberlere –yani kendi haberine- erişim engellendi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


