Başak Demirtaş'ın adaylığı ile ilgili ilginç gelişme.... İstanbul adaylığına engel olabilir?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ocak 25 2024
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DEM parti adayı olarak adı gündeme gelen HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın halen Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Resmi belgede sahtecilik' davası nedeniyle seçme ve seçilme hakkından mahkûm edilme riski taşıyor...

Yurt dışı ziyaretlerinde bulunurken hasta olmadığı halde usulsüz biçimde rapor aldığı ve aile sağlığı merkezindeki görevli doktorun da muayene etmeden rapor verdiği iddiasıyla yargılanan Başak Demirtaş ile Doktor Rezan Buğday “Resmi belgede sahtecilik” suçlarından yargılandıkları ağır ceza mahkemesinde 2,5’ar yıl hapisle cezalandırıldı. 

Mahkeme gerekçeli kararında, Başak Demirtaş’ın Diyarbakır'ın Sur İlçesine bağlı Yeşilli Ortaokulu'nda Türkçe öğretmenliği yaparken 28 Eylül 2015 ile 19 Ocak 2016 arasında, 5 ila 45 gün arasında 8 kez rapor aldığını belirtti. 

Raporları düzenleyen Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli 13 doktor hakkında soruşturma izni verilmediği için sadece Rezan Buğday ile Başak Demirtaş hakkında “Resmi belgede sahtecilik” suçundan dava açıldığına dikkat çekildi. 


Rahatsızlığı bulunmadığı halde gerçeğe aykırı rapor aldığı ileri sürülen Başak Demirtaş’ın eşi Selahattin Demirtaş ile 12 Aralık 2015’te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan THY’ye ait TK1591 sefer sayılı Frankfurt uçuşunu gerçekleştirdiği, 15 Aralık 2015’te aynı havayollarına ait TK1952 sefer sayılı Amsterdam-İstanbul seferi ile Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı ifade edildi. 

Demirtaş’ın 15 Aralık’da Türkiye’ye giriş yapmış olmasına rağmen 14 Aralık tarihli doktor raporu aldığı, yurt dışında olduğu halde Türkiye’deymiş gibi adına rapor düzenlendiğine dikkat çekildi. 

Demirtaş’ın doktor tarafından görülmeden, fiziken muayene edilmeden adına poliklinik girişi yapıldıktan sonra protokol numarasıyla gerçeğe aykırı rapor düzenlendikten sonra eşiyle birlikte yurtdışına çıktığı, Türkiye’ye dönüş yapınca okul idaresince kendisinden mazeretli olduğuna dair rapor talep edilmesi üzerine Amsterdam’

Bu haberler de ilginizi çekebilir