Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, "Avukatların en öncelikli görevlerinin hukukun üstünlüğünün sağlanması ve keyfiliklerin önlenmesi olduğunu bu nedenle misyonumuzun bizi toplumdan koparmasına izin vermemeliyiz" dedi.
Kütahya'da adli yılın başlaması dolayısıyla avukatlar tarafından tören düzenlendi. Kütahya Adliye Sarayı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Baro Başkanı Avukat Ahmet Atam, avukatların en öncelikli görevlerinin hukukun üstünlüğünün sağlanması ve keyfiliklerin önlenmesi olduğunu ifade etti.
'HER TÜRLÜ HUKUKSUZLUĞA KARŞI DİK BİR DURUŞ SERGİLEYEREK DOĞRUNUN VE HAKLININ YANINDA OLMALIYIZ'
"Misyonumuzun bizi toplumumuzdan koparmasına izin vermemeliyiz" diyen Atam, "Vizyonumuz, kendi bireysel alanımızın dışına çıkıp, toplumsal alana yönelmek olmalıdır. En önemli dayanağımız da baromuzdur, mesleki dayanışmamızdır. Bu, mesleğin saygınlığının gereğidir. Ve en önemlisi, bizler bu ülkenin hukukçularıyız. Bilgili, donanımlı, cesur ve bağımsız olmalıyız. Evet bağımsız olmalıyız. Hiç bir kişinin, grubun yada siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı ve her türlü hukuksuzluğa karşı dik bir duruş sergileyerek doğrunun ve haklının yanında olmalıyız. Her ne kadar bir serbest meslek kuruluşu olsak da, belirttiğim bu hususlar mesleki menfaatlerimizin korunmasının dahi önünde yer almalıdır. Bizler, kamusal faaliyetlerimizi önemsemeliyiz. Kabuğuna çekilmiş, toplumdan uzak, sosyal konularda duyarsız kalarak kurumsal bir ciddiyet sağlanamayacağının farkına varmalıyız. İçinde bulunduğumuz toplumun hassasiyetlerine gözünü ve kulağını kapamış bir avukatın mesleki itibarının sağlanamayacağı gibi, topluma karşı olan ve Avukatlık Yasasında sayılan görevlerini de yerine getiremeyeceği açıktır. Bunların sağlanması ancak vatandaşla hemhal olmaktan, sosyal projelerde yer almaktan vatandaşın derdi ile dertlenmekten, onlara ışık tutmaktan, onların sesi olmaktan geçer. Biz hukukçular yaptığımız görevi sadece ailemizin infak ve iaşesini sağlamak için yaparsak, avukatlığı sadece bir meslek ve rızık kapısı olarak görürsek, hiçbir idealimizi gerçekleştiremeyiz" şeklinde konuştu.
Adli yıl açılış törenin ardından, Avukat Evi'nde devam eden törende, bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Avukat İsmail Tünür'ün adını taşıyan Staj Eğitim Merkezinde avukatlık stajlarını tamamlayan stajyerlere sertifikaları ve eğitim veren avukatlara da teşekkür plaketleri verildi. CİHAN