Barış Köprüleri ile ‘Benim Gözümden Atina’: Sokak kültürü fotoğrafa yansıdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 8 2024
Bu yıl ikincisi yapılan ve teması “Sokak Kültürü” olan "Benim Gözümden Atina" adlı yarışmada dereceye girenlere ödülleri Zappion Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan törenle verildi.
Yunanistan’da faaliyet gösteren Gefires İrinis (Barış Köprüleri) adlı sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen “Benim Gözümden Atina” adlı fotoğraf yarışması sonuçlandı. Bu yıl ikincisi yapılan ve teması “Sokak Kültürü” olan yarışmada dereceye girenlere ödülleri Zappion Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan törenle verildi.
Farklı yaş gruplarından 280 kişinin katıldığı yarışmada ilk 3 derece ile birlikte 12 kişi de mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Açılış etkinliğinde toplam 44 fotoğraf sergilendi. Yarışmada Eleni Tzortzi birinci, Ritsa Karasmanoglou ikinci, Georgos Tsikas üçüncü oldu.

Öte yandan Symirni Baklava’nın sponsorluğunu üstlendiği yarışmada Mary Veloudou Olympiou, Stelios Kiritsos, Antonios Alexakis, Bibi Koutsoukou, Konstantinos Hatziioakim, Georgos Kipriotakis, Varvara Saiti, Yannis Lazaridis, Yannis Tzebelikos, Dimitris Karanastasis, Chrisostomos Stamoulis ve Engin Emrah Biçer mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Zappion’da 5 Aralık Perşembe günü saat 10.00’dan itibaren halka açılan serginin ödül töreninde konuşan Gefires İrinis Derneği Başkanı Av. Anthimos Sideris, “Sergimiz ve seçilen fotoğraflar Atina gibi çok yönlü ve çok renkli. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için çalışan herkese ve özellikle fotoğrafçılara çok teşekkür ederiz. Sanatsal yaratımlar aynı zamanda bir tür kendini ifade biçimi ve politik bir söylemdir. Yarışmaya katılmak bir talebi içerir, şehre dair sözüm var talebidir bu. Bugün burada gördüğümüz sanatsal ifade Atina hakkında, Atina’nın meseleleri hakkında farklı bir konuşma biçimidir ve çok değerlidir. Katkılarınız için çok teşekkür ederim” dedi.
Farklı yaş gruplarından 280 kişinin katıldığı yarışmada ilk 3 derece ile birlikte 12 kişi de mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Açılış etkinliğinde toplam 44 fotoğraf sergilendi. Yarışmada Eleni Tzortzi birinci, Ritsa Karasmanoglou ikinci, Georgos Tsikas üçüncü oldu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







