Banka hesaplarına yanlışlıkla para yatırınca...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 9 2019
ABD'de bir bankanın yanlışlıkla hesabına 120 bin dolar yatırdığı çift, parayı harcayınca hırsızlıktan gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemede toplam 50 bin dolar kefaletle serbest kalan çift tutuksuz yargılanacak.
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bir sabah uyanıp banka hesabında kazanmadığı miktarda yüklü para bulan biri ne yapar?
Çok pahalı üniversite harçlarını ödemek için aldığı borçları öder ya da otomobil ya da ev satın alıp hayatını sağlama bağlamaya çalışır.
FAZLADAN 120 BİN DOLAR BULDU, HABER VERMEDİ
Acaba bankayı arayıp ne olduğunu sorması gerekir mi?
Pennsylvania eyaletinin Montoursville şehrinde yaşayan Robert-Tiffany Williams çifti, 31 Mayıs'ta hesabında fazladan 120 bin dolar bulduğunda bankayı aramadı.
Polis, bankanın yanlışlıkla yatırdığı parayı harcadıkları için Williams çiftinin hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığını açıkladı.
Her şey BB&T bankasında bir ticari işlem için nakledilen 120 bin doların veznedarın hatası sonucu Williams çiftinin hesabına yatırılmasıyla başladı.
YARIŞ ARABASI ALMIŞ, ARKADAŞLARINA PARA DAĞITMIŞ
Polise göre çift bu parayla bir karavan, bir Chevrolet, bir yarış arabası almış. Faturaları ödeyip ihtiyaç duyulan onarımları da halletmiş. Hatta 15 bin doları ihtiyacı olan arkadaşlarına dağıtmış.
Williamsların 100 bin doları harcamasına 2.5 hafta yetmiş.
Ama sonunda duruma uyanan ve doğru hesaba 120 bin dolar aktarmak zorunda kalan banka, 20 Haziran'da çiftle temasa geçti.
BB&T, Tiffany Williams'a (35) "Tüm paranın geri dönmesi sizin sorumluluğunuzda" dedi.
Tiffany önce kocasıyla bir geri ödeme planı yapacaklarını söyledi, ama iki görüşmeden sonra tüm iletişimi kesti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Murat Çalık'a kritik müdahale!9.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu10.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







