Bank Asya ortaklarından önemli bir hamle daha!

Bank Asya'nın BDDK'nın hukuksuz kararıyla TMSF tarafından işgal edilmesinin ardından bankanın ortaklarının hukuk mücadelesi sürüyor.

Bank Asya ortaklarından önemli bir hamle daha!

Bankanın kurucu ortaklarından 30'u, BDDK kararının iptaline ilişkin, ‘yürütmeyi durdurma' talebiyle dün Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne 30 ayrı dava açtı. Ortakların avukatı Süleyman Taşbaş, seçimlerden sonra yargının artık normal karar verebileceğini ümit ettiklerini söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine ilişkin verdiği hukuksuz karar hakkında banka ortaklarının sürdürdüğü hukukî mücadele devam ediyor. Bankanın kurucu ortaklarından 30'u, dün BDDK kararının ‘yerinde olmadığı' gerekçesiyle işleminin iptaline ilişkin, “yürütmeyi durdurma” talebiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne 30 ayrı dava açtı. Kurucu ortaklardan 70'i daha önce benzer şekilde 70 dava açmıştı. Bu başvurunun ardından ortakların BDDK'nın hukuksuz kararının durdurulması istemiyle açtığı dava 100'e tamamlandı. Açılan davalar hakkında bilgi veren Bank Asya'nın A grubu ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, seçimlerin ardından, yargı üzerindeki baskının azalmış olabileceğine işaret ederek, Bank Asya'nın açtığı davalara ilişkin yargının bundan böyle normal karar verebileceğine dikkat çekti. BDDK'nın aldığı kararın her yönü ile hukuka aykırı olduğuna vurgu yapan Taşbaş, mahkemeye yaptıkları başvuru dilekçelerinde hukuksuz kararlarda belirtilen hususlara ilişkin somut belgelere dayanan sayfalarca cevap verdiklerini aktardı. Hukukun tecelli edeceğine inandıklarını ifade eden Taşbaş, “BDDK kararında, Bank Asya'nın şeffaf yapısından bahsediliyor. Bu şeffaflığı, Bank Asya her yönü ile diğer bankalardan daha fazla sağlamıştır. Bunu, defalarca dile getirdik. BDDK'nın belirttiği hususlara karşın somut makul cevaplarımız var. Kısa sürede de olumlu bir kararın çıkacağını düşünüyoruz.” dedi.

Taşbaş, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin deşifre ettiği Bank Asya'nın TMSF'ye devrine ilişkin BDDK'nın hazırladığı rapor hakkında da değerlendirmede bulundu. Deşifre edilen rapor hakkında, “İçi boş bir karar ve buna istinaden hazırlanan raporda içi boş bir rapor!” değerlendirmesini yapan Taşbaş, bankada görev yapan murakıpların Bank Asya'nın bankacılık faaliyetlerine aykırı bir faaliyetini tespit edemediğinden ‘ısmarlama raporla' BDDK'nın Bank Asya'yı TMSF'ye devreden kararı aldığını belirtti. Taşbaş, hangi rapor hazırlanırsa hazırlansın, hukuksuzluğun bir kılıfının olamayacağını, Bank Asya hakkında adaletin kısa sürede tecelli edeceğini sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Bank Asya ortaklarından önemli bir hamle daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER