Bakanlığın 'binlerce kişinin haksız tutuklandığı' itirafı AKP'de panik oluşturdu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 3 2018
Akın İpek’in iade talebinin İngiltere mahkemelerince reddedilmesiyle birlikte Hizmet Hareketi’ne yönelik hukuksuz tutuklama ve yargılama ve sorgular tekrar tartışılmaya başlandı.
Özellikle Adalet Bakanlığı'nın mahkemeye gönderdiği belgeler binlece kişinin suçsuz yere tattığını itiraf ediyor. Bu belgelerin ortaya çıkması AKP iktidarını da panik meydana getirdi .
Akın İpek davasına Adalet Bakanlığı bir çok belge de göndermiş. Gönderilen belgelerde Türkiye Adelet Bakanlığı’nın imzası, mührü var… Resmi olarak, Türkiye cezaevlerindeki binlerce insanın masumiyetini belgeliyor… Türkiye’de hukuk adına yapılan her şeyin hukuksuz olduğunun kanıtı.
Türkiye Adalet Bakanlığı o evrakta özetle şöyle diyor:
‘F... davaları Yargıtay’da temyiz edilir. 2018 başından beri yerel mahkeme kararlarının yüzde 40’ı aşağıdaki nedenlerle bozuldu:
Sanığın Fethullah Gülen ve örgütüne sempati duymasına dayalı mahkûmiyet ve cezalar.
ByLock mesajlaşma uygulaması, suç teşkil eden eylemlerde kullanılmadığı sürece kanıt olarak kullanılamaz.
F..’ye finansal destek sağlayan herhangi eylem, kendi başına örgüt üyeliğine kanıt değildir.
Mahkumiyet kararları, sadece polis tarafından elde edilen tanık ifadeleri ve diğer kanıtlara dayandırılamaz. Mahkeme, sanıkların sunduğu kanıtları da dinlemelidir.”
Bizde açılan davalarda takipsizlik ve beraat kararı da var diyor.
Adalet Bakanlığı bu yazısıyla Türkiye'de başka yurt dışında başka davrandığını itiraf etmesiyle birlikte Bylock, Bank Asya, dernek üyeliği vs. gerekçesiyle yapılan tutuklama, sorgu va yargılama ve verilen hükümlerin hukuksuzluğunun açıkça ortaya koymuş oldu.
Adalet Bakanlığı'ndan Akın İpek'in İngiltere'den iade sürecine ilişkin yapılan açıklamada, "Londra Adalet Müşaviri hakkında inceleme başlatılmış ve Ankara'ya çağrılmıştır" denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Murat Çalık'a kritik müdahale!9.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu10.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







