Bakanın ‘terörist’ ithamına cevap: Öyleysek nasıl memur olduk

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Mayıs 28 2017
Kendilerine 'terörist' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cezaevinden seslenen Nuriye Gülmen, “Eğer öyleysem, ben nasıl memur oldum” cevabını verirken, Semih Özakça, “Aç kalmanın terörist olmakla sonuçlandığı bir ülkede yaşıyorum” dedi.
CHP heyeti açlık grevindeyken tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı cezaevinde ziyaret etti. İkili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap verdi. Gülmen, “Eğer öyleysem, ben nasıl memur oldum” cevabını verirken Özakça, “Aç kalmanın terörist olmakla sonuçlandığı bir ülkede yaşıyorum” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel‘in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir; Gülmen ve Özakça’yı ziyaret etti. Heyet, açlık grevinin 79. gününde olan Gülmen ve Özakça’dan grevi sonlandırmalarını istedi. Ancak her iki eğitimci de “somut bir kazanım” elde edilene kadar, eylemlerini sürdürecekleri karşılığını verdi. Ziyaretin ardından hazırlanan raporda “Cezaevi dışında sağlık durumlarıyla ilgilenen Ankara Tabip Odası hekimlerinin, cezaevinde Gülmen ve Özakça ile görüştürülmesi gerekiyor. Cezaevi dışında kullandıkları B1 vitaminine cezaevinde de ulaşabilmeleri sağlanmalı, Özakça’nın bu ilacın yerine verilen ve bu ilacı da içerdiği söylenen B kompleks vitaminin kendisine sağladığı yararın, dışarıdaki ilacın yerini tutmadığı yönündeki yakınması dikkate alınmalı. Gülmen’in vücut fonksiyonlarının daha yerinde olduğunu, ancak Semih Özakça’nın direncinin daha düşük olduğunu gözlemledik” denildi.

Gülmen ve Özakça’nın açıklamaları şöyle:

NURİYE GÜLMEN: Yemek istemediğimizi iletince, bize özel bir paket göndermeye başladılar. Paketin içinde su, limon, bitki çayları ve meyve suyu bulunuyor. Ancak meyve suyunu kendi diyetimizde olmadığı için iade ediyoruz. Bir gün boyunca suyun içine limon sıkıp, taze nane yaprağı ve şekerle içiyor, ayrıca birkaç hazır bitki çayı ve 10 adet şeker ile iki kaşık tuz alıyordum. Ancak, grevin ilerleyen aşamalarında tuzun azaltılması gerektiğine yönelik hekimlerin verdiği telkinler doğrultusunda iki kaşık tuz yerine bir kaşık tuz alıyorum. Tuzu azalttıktan sonra vücudumdaki ödem de azaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir