Bakan Yerlikaya'nın 'Gereği yapıldı' çıkışı şovda kaldı: AKP'li isimler iki ayda serbest

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ekim 11 2024
İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın, "Gereği yapıldı" notuyla polislerin kafalarına bastırdığı videoyu paylaştığı Ak Gençlik Ocakları Başkanı Ferhat Aydoğan ile yardımcısının iki ayda serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Her geçen gün skandal yargı kararlarına bir yenisi ekleniyor. “Gereği yapıldı” açıklamasıyla gözaltına alınan veya tutuklanan şüpheliler kısa sürede sessiz sedasız serbest bırakılıyor. Son olarak Ak Gençlik Ocakları Başkanı Ferhat Aydoğan ile Ergin Vançin’in iki ayda serbest bırakıldığı anlaşıldı.

Birgün'ün haberine göre Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan ile kendisini Aydoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan Ergin Vançin isimli şahısların, İçişleri Bakanlığı adına sahte kartlar bastırdığı ortaya çıkmıştı. Bakanlık logolu sahte kartlarla Aydoğan ile Vançin’in kendilerine koruma zırhı yaratmaya çalışması gündem olmuştu.

ALİ YERLİKAYA PAYLAŞMIŞTI
Tepkilerin ardından “Gereği yapıldı” başlığıyla 12 Temmuz 2024 tarihinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydoğan ile Vançin’in tutuklandığını açıkladı.

Yerlikaya, "11.07.2024 tarihinde Sosyal Medya Platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığımızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, şöyle devam etmişti: "Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E. V. ve aynı araç içerisinde bulunan F. A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca şahıslar hakkında Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs, Belgede Sahtecilik ve Nüfuz Ticareti suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız."

İKİ AYDA SERBEST KALDILAR
Ancak Aydoğan ile Vançin’in yaklaşık iki ay sonra Adana Suluca Cezaevi’nden

Bu haberler de ilginizi çekebilir