Bakan Şimşek: 'Türkiye’de ciddi bir enflasyon sorunu var'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 24 2024
Bakan Şimşek " Türkiye'de ciddi bir enflasyon ve hayat pahalılığı sorunu var. Büyük resme bakarsanız dezenflasyon başladı ve devam edecek. Büyüme potansiyelimiz halen yüksek. Borçluluk oranımız düşük" dedi.
Bakan Şimşek: 'Türkiye’de ciddi bir enflasyon sorunu var'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomik Büyüme ve Enerji: Geleceğin Ekonomisini Şekillendirmek temasıyla düzenlenen IICEC Konferansı’nda konuştu. Bakan Şimşek ” Türkiye’de ciddi bir enflasyon ve hayat pahalılığı sorunu var. Büyük resme bakarsanız dezenflasyon başladı ve devam edecek. Büyüme potansiyelimiz halen yüksek. Borçluluk oranımız düşük” dedi.

VATANDAŞIN HAYAT PAHALILIĞI ŞİKÂYETİ VAR
TR724'te yer alan habere göre Bakan Şimşek konuşmasında şu mesajları verdi:

– Türkiye, yaşlanmadan zenginleşme fırsat penceresine halen sahip. Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında iyi konumda. Dijital altyapıya yatırım yapacağız.
– Gelirdeki artış enflasyonla mücadelenin önemini bir kez daha vurguluyor. Programımıza sabır ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Büyüme potansiyelimiz halen yüksek. Borçluluk oranımız düşük. Dezenflasyonla birlikte çok daha iyi finansal koşullarla karşılaşacağız.
– Reformlar için mali alan oluşturuyoruz. Vatandaşın hayat pahalılığından şikayetleri var, sorunları biliyoruz, sizleri duyuyoruz, kısa vadede tabii ki yavaşlama var ama uzun vadede hiçbir tereddüt yok.
– 2024 Kasım itibarıyla yenilenebilir enerjinin, üretimdeki payı %48’lere çıkmış, kurulu kapasitedeki payı da %59; G20 ülkeler arasında da iyi bir noktadayız.

ELEKTİRİKLİ ARAÇLARI DESTEKLİYORUZ
– Elektrikli araçları destekliyoruz, 2023’te muazzam bir çıkış yaşandı, dışarıdan yatırımlarla daha da büyüyecek, Türkiye burada da geride değil.
– Türkiye doğru yolda. İstikrar ve reform programının hala çalışıyor, programın nihai hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme ve daha adil bir gelir dağılımı.
– Rezerv konusu; geçen yıl bir endişe konusuydu, artık bir endişe konusu olmaktan çıktı. Net rezerv 50 milyar doların üzerine geldi, oldukça iyi bir seviye, dolayısı

Bu haberler de ilginizi çekebilir