'Babam şerefli bir savcıydı, intihar değil cinayet!'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 17 2016
Bursa’da yürütülen cadı avı kapsamında tutuklanan 17 Aralık TOKİ yolsuzluk dosyasının savcısı Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Yiğit, cezaevinde ölü bulundu. Aile intihar iddiasını kesin bir dille reddetti. Savcının çocukları "Babamız şerefli bir savcıydı ölmedi öldürüldü" dedi.

İNTİHAR DEĞİL CİNAYET
Bursa’da yürütülen cadı avı kapsamında tutuklanan yargı mensuplarından biri de 17 Aralık TOKİ yolsuzluk soruşturmasında görev alan savcı Seyfettin Yiğit'ti. Yiğit'in, kaldığı H Tipi Cezaevi tuvaletinde kendini çamaşır ipi ile astığı öne sürüldü. Cansız bedeni koğuş arkadaşları tarafından bulunan Yiğit’in cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumuna kaldırılarak otopsi yapıldı. Yapılan otopsinin ardından 4 çocuk babası 50 yaşındaki Seyfettin Yiğit, Emirsultan Cami’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Emirsultan Mezarlığı’na defnedildi.

'BABAM ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ULAŞTI'
Cenaze namazı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Yiğit’in ailesi intihar iddialarına karşı çıkarak, Seyfettin Yiğit’in Gülen Cemaati'yle ilgisi olmadığını Süleyman Efendi'nin talebelerinden olduğunu söyledi.

“Cumhurbaşkanımıza ve bize yazdığı mektup henüz ulaşmadı” diyen Seyfettin Yiğit’in kızı Ayça Yiğit, “Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Bugün babamın şehitlik mertebesine yükseldiğine inanıyorum. Bu kesinlikle bir intihar değil , cinayettir. Kendisi kesinlikle bunu yapacak birisi değildir. Tamamen dinine bağlı bir kişiydi. Biz onun aklanacağına inanıyorduk ama olmadı, onu elimizden aldılar. Çok bilgisi vardı. Susturulmaya, bastırılmaya çalışıldı. Biz kendisiyle ölme
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


