Babacan'dan Erdoğan'a: O zaman neden bana kal diye ısrar ettin?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Mayıs 22 2021
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son dönemde 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden çıkan tartışmaların ardından “AK Parti’den ayrılacağımı ve yeni bir parti kuracağımı söylemek için Sayın Erdoğan’ı ziyaret ettiğimde bana ısrarcı oldu. Benimle ilgili sorunlar varsa ‘Gitme, kal’ diye niçin ısrarcı oldu? Niçin daha sonra kalmam için ısrar ettiğini basına açıkladı?" ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu ‘Koltuk’ programına konuk oldu. 

Babacan 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olması konusunda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü desteklemesinin iktidar kanadında "ihanet" olarak yorumlanmasına ilişkin konuştu. Birinci tercihinin Gül olduğunu söyleyen Babacan, "9 gün içinde birinci tercihim gerçeklemeyince ikinci tercihim olan, AK Parti’nin ikinci başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’la ilgili grup kararına katıldım. Zaten grup kararlarının bağlayıcı niteliği var. Sayın Gül’ün adaylık işi kesinlikle olmadıktan sonra ikinci tercih olarak Sayın Erdoğan’ı destekledim" dedi.

Babacan, "Dünya alem biliyor ki ben yanlış şeylere destek vermek istemiyorum. İstanbul’daki görüşmelere gizli gidecek insan THY’nin tarifeli uçağıyla gider mi? Sayın Gül’ün Ayazağa’daki ofisinde gündüz gözüyle yapılan toplantılara katılır mı? AK Partili milletvekillerinin en az yarısı benim o süreçte olduğumu biliyordu" diye konuştu. 

Babacan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanı iddialardan rahatsızsa savcılara sinyal versin"

“Netflix dizilerinden daha yoğun izlenen bir dizi serisi var, altıncısı çıktı. Sayın Erdoğan ‘Çetelerle, mafyayla mücadele ederiz’ diyor. Et o zaman. Yapılması gereken savcılığın re'sen devreye girmesidir. Yargı resen hareket etmediğine göre görev Meclis’e düşüyor. Soruşturma komisyonu kurulmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun da harekete geçmesi lazım. Susurluk’ta devreye giren DDK niye bugün devreye girmiyor? Adeta irin fışkırıyor her yerden. Bunlardan rahatsızsa Cumhurbaşkanı’nın hemen DDK’yı devreye sokması lazım. ‘Savcılarımız uyuyor mu, niye bunu sadece izliyorlar’ desin, bir saat içerisinde savcılık süreci başlar. Ama

Bu haberler de ilginizi çekebilir