Babacan: YSK’ya zerre güvenim yok, parmak boyamayı önereceğiz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 12 2022
DEVA Partisi lideri Babacan, “Hükûmete de devlet yapısına da YSK’ya da zerre kadar güvenim yok. Hatta biz parmak boyamayı önereceğiz. İlkel ama maalesef her türlü oyunu oynuyorlar" dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Pursaklar’da otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Ekonomik gidişatı değerlendiren Babacan, “Koskoca devlet yönetiyorsunuz. ‘Denedik, olmadı. Kusura bakmayın’ deme lüksünüz yok” diye konuştu.
Yüksek Secim Kurumu'na zerre kadar güveni olmadığını belirten Babacan şu ifadeleri kullandı:
"Seçimler elektronik ortama gittiği anda ben güvenemem. Altyapıdan öte ahlaki yapımız hazır değil. YSK kanuna aykırı karar veriyor, yaşadık. Kanun, ‘Mühür olmayan oy pusulaları geçersizdir’ diyor. YSK ‘Mührü olmayan oy pusulalarını ben sayıyorum’ dedi. YSK, bu memlekette kanunun dışında iş yaptı. Nasıl güveneceğiz? YSK’yı elinde tutan, oradaki bilgi işlem sistemine üç kişiyi koyar. ‘Arkadaş, beni yüzde 52 çıkarın’ der ve bakarsın yüzde 52 çıkmış. Şu andaki hükûmete de devlet yapısına da YSK’ya da zerre kadar güvenim yok. Hatta biz parmak boyamayı önereceğiz. İlkel ama maalesef her türlü oyunu oynuyorlar.”
Babacan döviz kurları hakkında ise şunları dile getirdi:
“Döviz kuru serbest piyasada değil artık. Tamamen hükûmetin, Merkez Bankası’nın, ilgili kuruluşların sürekli manipüle ettiği bir alan. Neyi ne zaman yapabilecekleriyle ilgili kimsenin bir fikri yok. Çünkü bir politika yok. Hükûmetin bir ekonomi politikası yok.
Merkez Bankası bağımsız olsaydı, kendi Para Politikası Kurulu ile karar vererek işleri yönetseydi bunun iletişimi baştan yapılırdı. Merkez Bankası ‘Bizim politikamız şudur, şöyle bir durumda şu hareketi yapacağız’ diye anlatırdı. O anlattığı çerçevede de para politikasını kurardı. Şu anda hükûmetten son dakika ne talimat gelirse onu yapıyor. Talimatların çoğu da yanlış oluyor. Rastgele giden bir şey var. Döviz kuruyla ilgili her şey olabilir. Ona göre iş yapmak gerekiyor. Ona göre tedbirli olmak gerekiyor.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?3.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


