Babacan, Millet İttifakı'nın aday planını açıkladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Temmuz 3 2022
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Cumhurbaşkanı adaylığı konusu 6’lı masada gündem konusu değil. İsimler üzerinden bir tartışma yok. Kriterleri belirledik ve açıkladık" dedi. Planın 6 partinin ortak adayda uzlaşması olduğunu söyledi.
Babacan, Millet İttifakı'nın aday planını açıkladı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 6’lı masadaki liderler buluşmasından bir gün önce Kocaeli’nin Gebze ilçesindeydi. İlk mitingi Gaziantep’te düzenleyen Ali Babacan ikinci mitingini de Gebze’de yaptı. Miting sonrasında Babacan 6’lı masadaki görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

ORTAK ADAY İÇİN TAM MUTABAKAT GEREKİYOR 
İşleri çok zor. Sorunları çözecek kapasiteleri yok. Elle tutulur bir sağlık vardı. O da kötüye gitti. Kasımda seçim yüksek ihtimal değil ama olmaz diyemiyorum. Ekonomi düzelmeyecek, yönetilemeyen bir ülke haline geldi. Mayıs-haziran kasımdan daha kötü olacak. Fırsat penceresi görürlerse altı ay kabederiz ama beş yıl kazanırız diyebilirler.

“ADAYLIK TARTIŞMASI SIHHATLİ”
Cumhurbaşkanı adaylığı konusu 6’lı masada gündem konusu değil. İsimler üzerinden bir tartışma yok. Kriterleri belirledik ve açıkladık. Spesifik isimler üzerinden hiçbir masaya gelmedi. İki ay önceki toplantıda çıktı bu kriterler. Kasımda olursa seçim kararını zaten Eylül’de alınması lazım. Orada da süreç çok hızlı işletilir. Toplumda sıhhatli bir tartışma devam ediyor. Her ay kamuoyu yoklamaları yapılıyor. Araştırma şirketleri soruyor o mu olsun bu mu olsun. Erdoğan’ın karşısına çıkarsa kim ne oy alır. Toplumda sıhhatli bir tartışma sürüyor açıkçası.

“KANAATLER DEĞİŞEBİLİYOR” 
Şu anda konuşulan, anketlerde yer alan 4 ismin dışında başka isimler de görüyorum. Önümüz bayram aile ziyaretlerinde oralarda da konuşulacaktır. Bunlar iyi şeyler dolayısıyla toplumda adı geçen kişilerle ilgili yavaş yavaş kanaatler oluşuyor. Kanaatler değişebiliyor. Bir sene önce adı geçenlerde ilgili kanaatler hangi noktadaydı bugün hangi nokta. Bir senede belli değişiklikler  oldu. Bakacağız göreceğiz, bizim hedefimiz altı parti ortak aday göstereceğiz. İlk turda açık ara seçim kazanması laz

Bu haberler de ilginizi çekebilir