Babacan: ‘Krizin faili Beştepe’de’

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Aralık 15 2021
Türkiye’nin yakın tarihin en kötü krizini yaşadığını söyleyen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, AKP iktidarına seslenerek, ”Bu eser, sizin eseriniz. Fail sizin yönetiminiz. Hiç sağı solu işaret etmeyin. Haksız yere cezalar yağdırmayın. Fail Beştepe’de.” dedi.
Türkiye’nin komşu ülkelerin ucuz Pazar yerine döndüğüne dikkat çeken Babacan, ”Paramızın, karşısında değer kaybetmediği para birimi neredeyse kalmadı. Bir tek senelerdir topraklarında iç savaş süren Suriye dışındaki tüm komşularımızın karşısında paramız eridi.” ifadelerini kullandı.

Ankara’da partisinin 8. İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Babacan şu ifadeleri kullandı:

”BİNLERCE VATANDAŞIMIZ RIZASINA AYKIRI OLARAK İKTİDAR PARTİSİNE ÜYE YAPILMIŞ”

“Binlerce vatandaşımız, rızasına aykırı olarak iktidar partisine üye yapılmış. Niğde’de üye olmak üzere gelenlerin yarısı şaşkınlıkla iktidar partisine üye olduğunu öğrendi. Hakkari’de partimize üye olmak üzere gelen 130 arkadaşımızdan 40’ı habersizce iktidar partisine üye yapıldığını fark etti.  Karaman İl Başkanı’mız, her ilçenin üçte birinde benzer bir durum olduğunu tespit etti. İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde partimize üye olmaya gelip de iktidar partisi üyeliğiyle karşılaşan kişilerin oranı yüzde 40. Viranşehir’de 1775 üyelik başvurusundan tam 760 kişi partimize geldiğinde şaşkınlıkla bir başka partinin üyesi olduğunu öğrendi. Habersizce iktidar partisine üye yapılmış olabilirsiniz. Rızanız dışında üyelik var ise ve gönlünüz razı değilse üyeliğinizi sona erdirin. Kimse zorla, habersizce, çaktırmadan bir partiye üye yapılamaz, bu suçtur. Bir siyasi parti rıza olmadan kimseyi üye kaydedemez. Gün gelir tüm bu yanlışların denetimi yapılır. Hiç kimse ilelebet bu iktidar devam edecek deyip bir vurdumduymazlık, pervasızlık yapmasın.

”TÜRKİYE, KOMŞU ÜLKELERİN ‘HER ŞEY 1 LİRA’ MAĞAZASINA DÖNDÜ”

Ülkemiz, sınır komşularımızın ucuz pazar yeri oldu. Paramızın, karşısında değer kaybetmediği para birimi neredeyse kalmadı. Bir tek senelerdir topraklarında iç savaş süren Suriye dışındaki tüm komşularımızın karşısında paramız eridi. Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan için adeta bedava bir ülkeye döndük. Elbette ülkemizin komşularının rahatça geldiği bir ülke olmak isteriz. Ticaretimizle, sanayimizle, kültürümüzle,

Bu haberler de ilginizi çekebilir