Babacan, en büyük pişmanlığını açıkladı: 'Keşke konuşsaydım'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Haziran 13 2021
AKP'den ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran eski Bakan Ali Babacan en büyük pişmanlığını "Keşke konuşsaydım" sözleriyle açıkladı.
DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya üzerinden randevulaştığı Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç'un programına konuk oldu.

KEŞKE KONUŞSAYDIM

Üç saatten uzun süren ve binlerce kişinin takip ettiği yayında Babacan, geçmişine yönelik eleştirilere de cevap verdi. Babacan, "Eğer geçmişle ilgili özeleştiri yapmak gerekirse, konuşmadığım konularla ilgili 'keşke konuşsaydım' diyorum. İki tür siyaset var; umut siyaseti, korku siyaseti. Hükümet şu an insanları etrafında ancak korkutarak tutabiliyor... Ekonomi politikaları konusunda dönemin başbakanıyla sık sık ters düştük. Yanlışları en çok dillendiren bendim. Bugün herhangi bir Bakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın karşısında bir şey açıklaması mümkün mü?" dedi.

İKİ YILDA 130 MİLYARI CAYIR CAYIR YAKTILAR

Babacan'ın diğer açıklamaları şöyle:

"Erken seçime her an hazırız, sorun yok. Ama hükümet ister mi ben ondan emin değilim. Ülke şu anda derin bir ekonomik kriz içindeyken, Merkez Bankası’nın rezervleri eksi 60 milyar dolara düştü.

Biz rezervi 2002’de 27 milyarla dolarla teslim aldık. 27 milyarı 136 milyar dolara çıkardık. Bunu benim ekonomi bakanı olduğum dönemde yaptık. Taraflı Cumhurbaşkanı, bakan el ele verdi iki yılda 130 milyar doları cayır cayır sattılar, rezerv eksi 60 milyar dolara düştü. Onun için dolar kurunu kontrol edemiyorlar şu anda.

Ülkenin hazine borcunu 2 yılda ikiye katladılar. Bunların hepsi maalesef son iki yılda oldu. Varlık Fonu kurdular 65 milyar lira zararda, sadece Türk Lirası olarak borca girmiş durumda.

BU ORTAMDA SEÇİM YAPARLAR MI EMİN DEĞİLİM

Ayrıca 12 milyar dolar dışarıya borçlandılar

Bu haberler de ilginizi çekebilir