"Azrail" lakabını kullanan Tahir Darbazoğlu’nun işkenceleri deşifre oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 23 2020
15 Temmuz’dan sonra gözaltına alınan 11 askere günlerce hem fiziki hem de psikolojik işkence yapan emniyet amiri Tahir Darbazoğlu deşifre oldu.
Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen darbe davasının duruşmasında sanık askerler kendilerine yapılan işkenceleri ve ‘Azrail’ lakabını kullanan işkenceci emniyet amiri Tahir Darbazoğlu’nun yaptıklarını ayrıntılarıyla anlattı.
Yüzlerce sayfalık mahkeme tutanaklarını tek tek inceleyen Nordic Monitor, 15 Temmuz’un en karanlık işkencecilerinden biri olan Emniyet amiri Tahir Darbazoğlu’nu deşifre etti.

Beştepe’deki spor salonu ve Sincan Cezaevi yerleşkesindeki çadırda tutulan 11 şüpheli askerin ayrı ayrı teşhis ettiği Darbazoğlu’nun kendisini "Azrail" olarak tanıttığı, işkencelere bizzat katıldığı, işkence emirleri verdiği ve diğer polisleri tehdit ettiği mahkeme kayıtlarına geçti.

Emniyet amiri Tahir Darbazoğlu (sağda).
Duruşmada askerler kendilerine günlerce akıl almaz işkenceler yapan ve işkence emirleri veren Emniyet Amiri Tahir Darbazoğlu’nun yaptıklarını şöyle anlattı:
"3,5 AYLIK KIZIMLA TEHDİT EDİLDİM’’
Pilot Üsteğmen Adem Kırcı yapılan işkenceyi şöyle anlattı: ‘‘Ayağımı çiğneyen polis amiri, diğerlerinden bir tanesine eşini getirin talimatı verdi. Buna yanındaki polislerden bir tanesi ‘amirim eşinin kucağında küçük çocuk var getirmeyelim’ dedi. Amir polis memuruna ‘ne diyorsam onu yapın lan’ diye cevap verdi. Kucağında 3,5 aylık kızımla beraber eşimi getirdiler. Eşimle göz göze geldiğim esna
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







