'Az su tüketmek halüsinasyon ve bilinç bulanıklığına sebep olabilir'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 7 2019
Su, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor.
Yaklaşık yüzde 60'ı sudan oluşan insan vücudu için su tüketiminin önemi hakkında konuşan Öğretim Görevlisi Esin Ardıç, "Az su içmek insanı hasta ediyor. Az su tüketimi ileri aşamada halüsinasyon ve bilinç bulanıklığına sebep olabilir" dedi.
Su, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Diyaliz Programı, Program Başkanı, Öğr. Gör. Esin Ardıç, “Su, canlıların yaşamlarına devam edebilmesi için en önemli faktör olduğundan diğer içeceklerden ayrılmaktadır. Susuz bir yaşam düşünülemez. Yaklaşık yüzde 60’ı sudan oluşan insan vücudu da tüm hücre ve organlarıyla suya bağımlıdır. Su; vücut sıcaklığının düzenlenmesinde, besinlerin hücrelere taşınmasında ve metabolizma sonucunda oluşan artık ürünlerin uzaklaştırılmasında büyük rol oynamaktadır. Yeteri kadar su tüketmemek bizleri ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakabilir” diye konuştu.
Sağlık açısından suyun tüketimine sadece miktar açısından değil, içerik ve kalite yönünden de dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Öğretim Görevlisi Esin Ardıç, "Vücut suyunun azaldığı durumlarda baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, ağız ve burunda kuruluk, idrar renginde koyulaşma ve ileri aşamada halüsinasyon ve bilinç bulanıklığı gibi belirtiler söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.
"PLASTİK ŞİŞELERDEKİ SULAR EN ÇOK ÇOCUKLARI ETKİLİYOR"
Pet şişe kullanımınında ciddi hastalıkların tetikçisi olduğunu ifade eden İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Diyaliz Programı, Program Başkanı, Öğr. Gör. Esin Ardıç, plastik şişelerdeki suların en çok çocukları etkilediğine dikkat çekti.
Yaz aylarında tüketiminin çok yüksek olduğu ambalajlı su satışlarını da genel sağlık açısından değerlendiren Ardıç
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


