AYM’den 2 hakim hakkında karar

Anayasa Mahkemesi eski hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yapmış olduğu hak ihlali başvurusunu "kabul edilemez" buldu!

AYM’den 2 hakim hakkında karar

Eski hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik, yasal hakimlik yetkisi kapsamında verdikleri kararlardan dolayı tutuklandıklarını, somut olayda suçun işlendiğine dair kuvvetli suç ve makul şüphenin mevcut olmadığını ve tutuklandıkları eylemin hukuk düzeninde suç olarak değerlendirilmediğini ileri sürerek AYM’ye bireysel başvuruda bulundu. 

ŞEREF VE İTİBARIN KORUNMASI HAKKININ İHLAL EDİLDİĞİ İDDİASI

Başvuruyu açıkça dayanaktan yoksun olması sebebi ile kabul edilemez bulan AYM’nın gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı: “Şeref ve itibarın ihlal edildiği iddialarına ilişkin yargısal başvuru yolları tüketilmediği anlaşıldığından başvurunun bu kısmının diğer kabul edilebilirlik şartları yönünden incelenmeksizin başvuruyu yollarının tüketilmemesi nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verilmesi gerekir.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İLE DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİNİN İHLAL EDİLDİĞİ İDDİASI

Başvurucular tarafından ileri sürülen ihlal iddialarının başvurucular tarafından kanıtlanmamış olması nedeniyle başvurunun bu kısmının diğer kabul edilebilirlik şartları yönünden incelenmeksizin açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verilmesi gerekir.

MASUMİYET KARİNESİNİN İHLAL EDİLDİĞİ İDDİASI

Başvurucuların masumiyet karinesinin ihlal edildiği iddialarına ilişkin olarak bir ihlalin olmadığı açık olduğundan başvurunun bu kısmının açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verilmesi gerekir.

TUTUKLAMANIN HUKUKİ OLMADIĞI İDDİASI 

Başvurucuların suçun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi veya makul şüphe olmadan tutuklandıklarını, eylemin hukuk düzenince suç olarak düzenlenmediğini, olayda tutuklama nedenlerinin bulunmadığı ve yargısal yetkileri kapsamında verdikleri kararlar nedeniyle tutuklandıkları iddialarına ilişkin olarak bir ihlalin olmadığı açık olduğundan başvurunun bu kısmının açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verilmesi gerekir.”

CİHAN

<< Önceki Haber AYM’den 2 hakim hakkında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER