Aylarca ikizinin yerine tutuklu kaldı, resmiyette de kardeşi adına tahliye oldu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Nisan 13 2023
Hakkında açılan dava kapsamında aranan Hüseyin Kocakaya’nın yerine tutuklanan ikiz kardeşi Hasan Kocakaya aylar sonra denetimli serbestlikle tahliye edildi: Mahkeme heyeti de Hasan diye sesleniyordu.
Diyarbakır’da yaşayan Hüseyin Kocakaya, "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla polis tarafından aranırken Hüseyin Kocakaya yerine kanser tedavisi devam eden ikizi Hasan Kocakaya Ekim 2022’de gözaltına alındı ve tutuklandı. Üzerinde Hasan Kocakaya kimliği olmasına ve karakoldaki parmak izi tespitinde de ‘Hasan Kocakaya’ olduğu tespit edilmesine rağmen aylardır Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hasan Kocakaya 6 ay sonra cezaevinden tahliye edildi. 

‘MAHKEME HEYETİ DE DURUŞMADA ‘HASAN’ DİYORDU’
Gazete Duvar'ın haberine göre Kocakaya ailesinin avukatı Barış Güven Barut, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun ardından ikizi yerine aylardır cezaevinde kalan Hasan Kocakaya’nın ‘Hüseyin Kocakaya’ denilerek denetimli serbestlik tedbirleri uygulanarak tahliye edildiğini belirtti. 

Hasan Kocakaya’nın ehliyet almadığına, askere gitmediğine, tutuklandığı gün hastaneye gittiğine, parmak izinin ayrı olduğuna ve tanık ifadelerinde de eksikler olduğuna dair itirazlarda bulunduklarını, mahkeme heyetine tek tek ‘Hüseyin Kocakaya’ olmadığını anlattıklarını ifade eden Avukat Barut, “Hasan tutuklandığından bu yana Hüseyin’den haber alınamıyor. Yaptığımız itirazların ardından savcılık tutuklamanın devam etmesini istese de mahkeme heyeti tahliyesine karar verdi. Hasan olduğuna kani olarak tahliye edildi ama resmiyette ‘Hüseyin’ denerek tahliye olmuş oldu. Mahkeme heyeti de artık duruşmalarda ‘Hasan’ diye sesleniyordu” ifadelerini kullandı.

‘SAVUNMA YAPMADIK, HÜSEYİN’İN HASAN OLMADIĞINI ANLATTIK’
Hasan Kocakaya’nın 26 Ekim 2022’den bu yana ikiz kardeşi sanılarak cezaevinde yattığını belirten Avukat Barut sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Hasan’ın kolon kanseri rahatsızlığı var. Öncelikle amacımız onun Hasan olduğuna, Hüseyin olmadığına mahkemeyi ikna e

Bu haberler de ilginizi çekebilir