Ayhan Çarkın itiraf etti: Cinayetleri Mehmet Ağar, Tansu Çiller işletti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 12 2022
Avukatlar Faik Candan ve Yusuf Ekinci’nin öldürülmesinde eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Ülkü Coşkun’u işaret eden Çarkın, ‘Mumcu’nun katili Ağar ve ekibidir. Buna Ülkü Coşkun denen adam da dahil’ ifadelerini kullandı.
Avukatlar Faik Candan ve Yusuf Ekinci’nin öldürülmesinde eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Ülkü Coşkun’u işaret eden Çarkın, ‘Mumcu’nun katili Ağar ve ekibidir. Buna Ülkü Coşkun denen adam da dahil’ ifadelerini kullandı. Akli dengesinin yerinde olmasına rağmen söylediklerinin mahkeme tarafından dikkate alınmadığını belirten Çarkın, ‘‘Bizim çetenin lideri gelmedi mahkemeye. Hiçbir güç onu mahkemeye getiremiyor. O zaman elindeki tuğla neyse ben o tuğlayı biliyorum. O tuğla 12 Eylüllerin, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy cumhuriyete sahip çıkan gazetecilerin öldürülmesindeki tuğladır o tuğla. Mehmet Ağar’sız o cinayetler işlenmez.’’ diye konuştu.
Tutuklanmadan önce +Gerçek’ten Seda Taşkın’a konuşan eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın kendisini “katil” diye tanımlayıp bu cinayetleri işletenleri “tepedeki isimleri” diye tarif etti.
Ankara’daki faili meçhul cinayetler dosyasında istinafın bozma kararının ardından sona geliniyor. Verdiği ifadelerle dosyanın açılmasını sağlayan Ayhan Çarkın, “Cinayetleri Mehmet Ağar, Tansu Çiller işletti. Mehmet Ağar’sız o cinayetler işlenmez. Bütün organizasyon bilgisi dahilindedir. Mehmet Ağar organizatörü, Tansu Çiller öbürleri yöneticisi, siyasi ayağı. Bir yerde siyasi ayak, bir yerde yargı ayağı desteği var” diye konuştu.
‘SİLAHLARI KORKUT EKEN TOPLADI’
Davada kritik delil “Uzi” marka silahların Korkut Eken’de olduğunu söyleyen Çarkın, “Korkut Eken (silahları) topladı. Ama bir iki tane dışarıda olduğunu biliyorum. Ama kimde olduğunu bilmiyorum. Mehmet Ağar da o silahların peşinde. Bir, iki tane silah bir yerde. O arkadaş da kimse, onu getirirse iş bitecek” diye konuştu.
Çarkın, Uğur Mumcu soruşturmasında da görev almış olan asker kökenli eski DGM Savcısı Ülkü Coşkun’u da suçladı. Coşkun
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


