Avrupalı otomobil üreticileri serbest ticaret istiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 23 2018
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Avrupa otomobillerine yüzde 25 ek vergi getireceğini açıklamasının yankıları sürüyor.
Trump'ın Güney Karolayna'da yaptığı konuşma ile duyurduğu bu hamleye ilişkin ABD pazarında en çok talep gören Avrupa otomotiv sektöründen bazı üreticilerin tepkilerini aldık.
Euronews Türkçe'ye konuşan BMW Kurumsal ve Politik ilişkiler Sözcüsü Christine Hepe küresel üretim ağına sahip bir firma olarak küresel serbest ticarete inandıklarını ve dünya pazarlarına engelsiz şekilde girebilmelerinin sadece kendileri için değil faaliyet gösterdikleri pazarlara da yararlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
BMW ABD'de doğrudan ve dolaylı 170 bin kişiye iş sağlıyor
"ABD pazarındaki başarımız serbest ticaret sayesindedir. Bu ticari çatışmanın daha da büyümesini istemiyoruz. ABD'deki Spartanburg fabrikamızda 10 bin kişi çalışıyor ve 2021 itibari ile bin kişi daha istihdam edilecek.
Toplama baktığımızda Güney Karolayna Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre doğrudan ve dolaylı olarak 120 bin Amerikalıya iş sağlıyoruz. Otomotiv sektörü dışındaki yan çalışma sahaları da hesap edildiğinde 170 bin kişiyi buluyor.
Daha da önemlisi bu fabrika üretiminin yüzde 70'ini (371 bin 316 araç) 123 ülkeye ihraç ediyor. 2017 senesinde bu fabrikada üretilen BMW X serisi araçların yüzde 25'i Çin'e satıldı üstelik."
ABD'deki en büyük ihracat da BMW ile yapılıyor
ABD Ticaret Departmanı verilerine göre de BMW Spartanburg fabrikası adet değil ama değer olarak ülkedeki en büyük otomobil ihracatçısı konumunda. Başta Çin olmak üzere diğer ülkelerle arasındaki ticaret açığını kapatmak isteyen Trump için bu durum orta ve uzun vadede daha ciddi bir sorun haline geleblir.
Daimler: "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







