Avrupa'dan vize savunması: Retler dünya ortalamasının altında
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 2 2023
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı: Türk vatandaşlarına vize verilmemesi gibi bir politika yok, retler dünya ortalamasının altında
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye ile AB arasında son dönemde artarak süren vize krizine ilişkin, "Problemi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak öncelikle şu çok iyi bilinmeli: Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası yok. Türkiye’nin reddedilme oranı dünya standartları ortalamasının altında" dedi.
Hürriyet yazarı Hande Fırat, vize krizine ilişkin Meyer-Landrut ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.
Meyer-Landrut, Türkiye'nin reddedilme oranının, dünya ortalamasının altında olduğunu söyledi.
Fırat'ın aktardığına göre; Meyer-Landrut, şunları kaydetti:
“Bakın problemi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak öncelikle şu çok iyi bilinmeli: Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası yok.
Bu yönde AB tarafından üretilen bir siyaset ya da alınmış karar da yok.
2022 için elimizde istatistikler var.
2022 yılı boyunca en fazla Schengen vizesi başvurusu yapan ülke Türkiye. Hatta 2021 yılından daha fazla.
Reddedilme oranlarına baktığımızda Türkiye’nin reddedilme oranı dünya standartları ortalamasının altında.
Önceki yıllara göre Türkiye’nin reddedilme oranlarının düştüğünü görüyoruz. 2021 yılına göre reddedilme oranı 2022’de yüzde 15 oranında düşmüş.
Uzun süreli ve çok girişli vizeler konusunda ise Türk vatandaşlarına verilen bu tür vizeler de dünya ortalamasının üzerinde.
Vize başvurusuyla, vizenin verilmesi arasındaki süre bazen uzayabiliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici8.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...


