Avrupa Birliği’nden Yunanistan’a göçmen tepkisi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 9 2021
Yasa dışı yollardan ülkesine geçmek isteyen göçmenlere karşı Yunan polisi ve sahil güvenliğinin şiddet kullandığı ve göçmenleri geri ittiği iddiaları ile ilgili Avrupa Komisyonu soruşturma talebinde bulundu.

AB Komisyonu, Yunanistan ve Hırvatistan sınırlarında sığınmacıların şiddet kullanılarak geri itildiği yönünde medyada yer alan iddialara ilişkin soruşturma başlatılmasını istedi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, sığınmacıların yasa dışı bir şekilde geri itildiği iddialarına karşı Hırvatistan ve Yunanistan'ın soruşturma başlatmasını talep etti.
Johansson Perşembe günü Brüksel'de yaptığı açıklamada, sığınmacıların kısmen şiddet kullanılarak geri gönderilmelerine dair medyada yer alan haberlerden “derin endişe” duyduğunu ifade etti.
Yunanistan medyasında yer alan habere göre Johansson, “Dış sınırlarımızda şiddetin bir formu uygulanmış gibi görünüyor” şeklinde konuştu. “Bu haberlerin bazıları şoke edici ve çok endişe duyuyorum” diyen Johansson, “Bu tür suçlamalar Avrupa Birliği olarak saygınlığımıza gerçekten zarar veriyor. Yunanistan'ın göçmenleri şiddet kullanarak geri ittiği iddiaları incelenmeli” ifadelerini kullandı. AB tarafından sağlanan sübvansiyonların da suiistimal edildiğine dair “İnandırıcı işaretlerin” bulunduğunu kaydeden Johansson, AB dış sınırlarında görevlendirilen sınır koruma ekiplerinin kısmen Brüksel tarafından finanse edildiğini söyledi. AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi, bunun da incelemesi gerektiğini vurguladı.
YUNANİSTAN GÖÇ BAKANI MİTARAKİS İLE GÖRÜŞÜLECEK
Johansson, konuyu Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis ve Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinovic ile de görüşeceğini kaydetti.
Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis iddiaları reddederek, sınır korumanın uluslararası ve Avrupa yasaları çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti. AB'nin yasa dışı yollardan insanları AB'ye sokmaya çalışan “Suç çetelerinin” hedefi olduğunu belirten Mita
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


