Bursa Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinde otistik çocuklar için uygulanan ve yoğun ilgi gören atlı tedavi programının yeni dönemi başladı.
Otistik rahatsızlığı bulunan çocuk ve yetişkinlerin hafta içi her gün düzenli biçimde ata bineceği eğitim programından, 9 ayrı gurupta 70 kişi faydalanacak. Osmangazi Belediyesinin 5 yıldır ücretsiz olarak düzenlediği atlı eğitim programında özel olarak seçilip yetiştirilmiş atlar kullanılıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 5 yıldır ücretsiz gerçekleştirdikleri atla tedavi ve biniş eğitim programına katılan çocukların, özellikle sosyalleşme konusunda ciddi bir gelişim gösterdiğini söyledi. Dündar, "Bu tür çalışmalar, belediye hizmetlerinin dışında kalan ancak, toplumun ihtiyacı olan hizmetler. Belediye olarak bunlara asla duyarsız kalmıyoruz. Bu tesisimiz de böyle bir ihtiyaç nedeniyle inşa ettiğimiz bir tesis. Bu proje sayesinde hem otistik vatandaşlarımız tedavi oluyor, hem de tesis daha etkin ve aktif kullanılmış oluyor." diye konuştu.
Atlı eğitim programlarına katılan Kerem Kımış'ın annesi Derya Kımış, katıldıkları eğitim programı sayesinde çocuğunun daha sosyal hale geldiğini söyledi. Kımış, "Kerem, başladığımız eğitim programından sonra oldukça sakinleşti. Agresif ve sinirli yapısının yerine, bizimle çok daha iyi iletişim kuran, sakin bir çocuk oldu. Buraya geldiği zaman çok mutlu oluyor. Gelmek için can atıyor. Aldığımız eğitim iletişimin dışında kas gelişiminde de oldukça faydalı oluyor. Bu tesis ve eğitim programı için Osmangazi Belediyesine teşekkür ediyorum." dedi.
Yeni eğitim döneminin ilk konuğu olan Özel Nilüfer İlk Bursa Rehabilitasyon merkezi Gurup Öğretmeni Zerrin Bayram ise 6 veya 10 çocukla her hafta gelmeye çalıştıklarını belirterek, merkezin faydalarına dikkat çekti.
CİHAN