"Mescit" diye ayrılan yere Katarlılar hastane yapıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 26 2019
İstanbul Ataköy sahilinde 33 bin 600 metrekarelik inşaat alanına sahip 300 yatak kapasiteli hastane projesi yapılacak. Hastane projede "mescit" olarak gösterilen arazi üzerinde inşâ edilecek.
Ataköy, İstanbul'un en güzel sahillerinden biriydi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) inşaat rantında peşkeş çekildi.
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre Kuzu Grup, İstanbul Ataköy sahilinde yapımı süren inşaat projesi kapsamında yapacağı hastane için 21 Mart 2019 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat etti.
Başvurunun ardından dün Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.
300 YATAK KAPASİTELİ HASTANE
Bakanlığa sunulan proje tanıtım dosyasında 33 bin 600 metrekarelik inşaat alanında 300 yatak kapasiteli hastane yapılması planlandığı belirtildi.
Hastane yapılması planlanan alan için 2013 yılında mescit yapmak üzere yapı ruhsatı düzenlendiği kaydedilerek “Kazı çalışmaları devam ederken yönetimin mescit yapılmasından vazgeçmesi ile beraber proje değişikliğine gidilmiş ve yapılan çalışmaların hastaneye çevrilmesine karar verilmiştir. Bu nedenle mevcut durumda inşaat ve kazı çalışmaları durdurulmuştur. Hastane projesi için ÇED süreci bittikten sonra inşaat ve kazı çalışmalarına devam edilecektir.” denildi.
EKSİM HOLDİNG VE SİNPAŞ'IN DA HİSSELERİ VAR
Proje alanı etrafında Ataköy Konutları ve sitelerin yer aldığı, 799 metre batısından Ayamama Deresi'nin geçtiği 190 metre güneyinde ise Marmara Denizi'nin bulunduğu ifade edildi.
Projenin yapılacağı arazi, tapuda Kat Turizm Gayrimenkul Yatırımları ve İşletme Ticaret A.Ş adına kayıtlı. Yüzde 80'i Katar devletinin yatırımı olan Qatari Diar adlı şirkete ait olan Kat Turizm'de Eksim Holding ve Sinpaş Holding'in de hisseleri var.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







