Arıcılık ve mantar yetiştiriciliği kursana ilgi büyük

Arıcılık ve mantar yetiştiriciliği kursana ilgi büyük

KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde olmak üzere meslek edindirme kursları açtıklarını ancak son yıllarda en büyük rağbeti Arcılık ve Mantar Yetiştiricilik kurslarının olduğunu söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, arıcılık ve Mantar kurslarının teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildiğini, kursiyerlere arı ve mantar ırkları, arı ve mantar biyolojisi, bal ve mantar üretimi, hastalıkları ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verildiğini belirtti. Başkan Büyükkılıç, kursiyerlere arı yetiştiricisi veya mantar yetiştiricisi olarak sertifika verileceğini bildirdi.

Arı ve Mantar yetiştiriciliğinin düşük maliyetli ancak ekonomik olarak ciddi bir gelir kaynağı olduğunun ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Düzenlenen tarıma destek amaçlı kurslarımız sayesinde kursiyerlerimize 3 ay süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli arı ve mantar yetiştiricisi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Başkan, Melikgazi Meslek Edindirme ücretsiz olarak verildiğini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Arıcılık ve mantar yetiştiriciliği kursana ilgi büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER