Arefe Günü nasıl dua etmeliyiz? İşte Hocaefendinin tavsiye ettiği dua

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Haziran 27 2023
Fethullah Gülen Hocaefendi her sene kurban bayramı arefesinde olduğu gibi bu sene de İmam Zeynülabidin Hazretleri’nin arefe günü duasının okunmasına teşvikte bulundu

“Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. O tektir. O’nun hiçbir ortağı yoktur. Mülk ona aittir. Hamd ona mahsustur. O, her şeye gücü yetendir.” (Tirmizi, Daavat 123, nr.3585)

Efendimiz aleyhissalatü vesselam en hayırlı dua Arefe Günü yapılan duadır buyurduktan sonra yapılacak duaların en önemlisinin de Allah’ı zikir olduğunu bu cümle ile bize haber vermiştir. Bir hadisi şerifte bu günlerdeki ibadetin fazileti anlatılmakta ve Allah’ı nasıl zikredeceğimiz de bize öğretilmektedir: “Allah katında Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan amellerden nafile ibadet bakımından daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde Sübhanallah,  Elhamdülillah,  Lailahe illallah ve Allahu ekberi çok söyleyin!" (Abd b. Humeyd, Müsned, 1/257) Bakara suresindeki hac ibadeti ile ilgili ayetlere bakıldığında bu günlerin günahlardan istiğfar ve Allah’ı zikir günleri olduğu anlaşılmaktadır: “O sayılı günlerde yüksek sesle tekbir getirerek Allah’ı zikredin..”(Bakara Suresi, 2/203) 

Herkul.org internet sitesinde ve Herkulnağme YOU TUBE kanalında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin dua tavsiyesini yayınladı. 



Her sene kurban bayramı arefesinde olduğu gibi bu sene de Hocaefendinin İmam Zeynülabidin Hazretleri’nin arefe günü duasının okunmasını tavsiye ettiği belirtildi 
Duanın hem videosunu hem

Bu haberler de ilginizi çekebilir