Apple, usulsüzlükten dolayı 18 milyon dolar ödeyecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 29 2020
FaceTime uygulamasında usulsüzlükle suçlanan Apple, 18 milyon dolar ceza ödeyecek.Apple, FaceTime uygulamasında usulsüzlükle suçlandığı davanın sonuçlandırılması için 18 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
Shift Delete’in haberine göre, 2017’de açılan davada Apple, iOS 6 sürümünde FaceTime uygulamasını bilerek kullanılamaz hale getirmekle suçlanıyordu. Bu yöntemle kullanıcıların cihazlarını iOS 7’ye yükseltmek zorunda kalarak mağdur edildiği belirtiliyordu.
Apple, iOS 6 boyunca FaceTime sunucularında kullandığı bağlantı sistemi için üçüncü parti yazılımlarına para ödüyordu. VirnetX adlı bir şirket tarafından patenti alınan bu sistem için Apple, artan FaceTime kullanıcıları ile birlikte milyonlar kaybetmeye başlamıştı.
iOS 7 ile yeni bir bağlantı sistemine geçerek üçüncü parti yazılımlarına ihtiyacı kalmayan Apple’ı davacılar, iPhone 4 ve 4S kullanıcılarının yazılımlarını iOS 6’dan yükseltmek istememeleri sonucu FaceTime uygulamasını bilerek kullanılamaz hale getirmekle suçladılar.
Apple, “ücretsiz bir uygulama olduğu için kullanıcılarının ekonomik zarara uğramış olmamasından” dolayı toplu davanın reddedilmesini istese de, bu istek kabul edilmedi. Sonuç olarak Apple, davanın sonuçlandırılması adına 18 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
Apple 18 milyon dolar ödeyecek olsa da, toplu davada şikayetçi olanların üyelerinin her birinin alacağı ödeme 3 doları geçmeyecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma...


