Anketler milliyetçilerle ittifaka zorladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 23 2018
Financial Times, "Zayıf anketler Erdoğan'ı milliyetçilerle ittifaka itti" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağcı eski karşıtlarını seçim adına kucaklamasının AB ve ABD'yle ilişkilere zarar verme riski taşıdığını" söylüyor.

Laura Pitel imzalı haberde, "Türkiye'nin ultra milliyetçi partisinin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın en sert karşıtlarından biriydi" deniyor ve Devlet Bahçeli'nin üç yıl önce cumhurbaşkanının yetkilerini arttırma hamlesi için "Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beraatıdır. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır." dediğini hatırlatıyor.
Gazete, şimdiyse "seçim matematiğinin zorlu gerçeklerinin eski düşmanları beklenmedik bir kucaklaşmaya zorladığını" söylüyor. Financial Times, "hükümetin, Bahçeli'nin MHP'si ve Erdoğan'ın AKP'si arasında gelecek yılki seçimler öncesinde her iki grubun düşen desteğine yardımcı olacak resmi bir seçim ittifakının yolunu açtığını" belirtiyor.
Haber şöyle devam ediyor;
"Bu ittifak, kendisini klasik sağcı Türk milliyetçiliğiyle ilişkilendiren ve MHP'nin duruşuna daha da yaklaşan Erdoğan'ın son yıllardaki siyaset değişikliğini gösteriyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı'nın moral bozucu anket sonuçlarıyla nasıl sarsıldığının altını çiziyor. Uzmanlar bunun, Türkiye'nin hem ülke içinde hem de ülke dışındaki siyasi görünümünü etkileyecek bir ittifak olduğunu söylüyor. Erdoğan, özellikle Kürt sorunu konusunda sert bir tutum takınan, idam cezasının kuvvetli destekçisi olan ve ABD, AB ve NATO konusunda derin şüpheleri olan bir partiye yakınlaşıyor"
'AKP'nin manevra alanı daralacak'
Haberde görüşlerine yer verilen düşünce kuruluşu Edam'ın Başkanı Sinan Ülgen de "AKP şu anda en az 2019 seçimlerine dek kendisini MHP'ye bağlıyor ve bu siyasi manevra alanlarını daraltacak. İçeride demokratikleşmeye ve Kürt sorununa etkileri olacak. Dış politikada ise, ABD ve AB'yle ilişkilerle Suriye konusundaki gelişme alanını daraltacak" diyor.
Financial Times aynı zamanda uzmanların, "eski rakibinden çok, konumu zayıfla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?2.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...3.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!4.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!5.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi
6.Trump Maduro rejimini terörist ilan etti7.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!8.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor9.Testleri pozitif çıkmıştı: Ela Rumeysa Cebeci adliyede10.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







