Altılı Masa kulisi: Akşener 'diğer adayları da değerlendirelim' diyecek

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mart 2 2023
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını masaya getireceği öne sürüldü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerini gündeme getirerek, “Diğer adayları da değerlendirelim” diyeceği iddia edildi.
Altılı Masa'da liderler buluşmasına saatler kala gözler de muhalefet partilerinin kulislerine çevrildi. Edinilen kulis bilgilerine göre, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını masaya getirecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerini gündeme getirerek, “Diğer adayları da değerlendirelim” diyeceği iddialar arasında.

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplanacak olan Millet İttifakı’nın liderler buluşmasında bugün ilk kez cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili isimler net bir şekilde konuşulacak. Parti genel merkezlerinin kulislerinden alınan son bilgilere göre toplantıda CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini daha önce “Adayımız Kılıçdaroğlu” diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal masaya getirecek.

T24’ten Eray Görgülü’nün kulis haberine göre, ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da bu öneriye sıcak bakacağı ve onay vereceği iddia ediliyor.

“3-5 KİŞİ DEĞİL, MİLLET” SÖZÜ CHP’YE YÖNELİK İDDİALARI
Ancak İyi Parti’nin ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olduğu biliniyor. Toplantıya birkaç gün kala İyi Parti cephesinden gelen açıklamalar da bu doğrultuda olmuştu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olan parti tabanı, bu görüşlerini son yapılan toplantıda Akşener’e aktardı.

Akşener’in bu toplantının ardından dün grup toplantısında dile getirdiği “Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. O karar da; 3-5 kişiyle değil, milletçe verilecek ve uygulanacaktır” ifadelerinin de Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yönelik kullanıldığı iddia edildi.

Akşener dün, grup toplantısının ardından Genel İdare Kurulu’nu topladı ve partililerinin adaylıkla ilgili görüşlerini aldı. Partililerin, “Kazanacak aday diyorsunuz. Kılıçdaroğlu’n

Bu haberler de ilginizi çekebilir