Altılı Masa ikinci kez dağılmanın eşiğinden dönmüş: "Akşener, 'yeter' diye bağırdı"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 7 2023
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasının talep edilmesinin ardından altılı masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı dünkü “barışma toplantısında” gerginlik çıktığı öne sürüldü.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçen cuma günü Cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerilmesinin ardından masadan kalkmıştı. Düne kadar yaşanan krizin ayrıntıları paylaşan Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çözüm yolu aradı" dedi.
B PLANIYDI
Özel'in CHP’li avukat milletvekili Bülent Tezcan’ın geliştirdiği formülü masaya getirdiğini söyleyen Saymaz, "Bu formüle göre Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın halkta oluşturduğu sempatiyi desteğe dönüştürmek için iki başkana cumhurbaşkanı yardımcılığı makamı verilebilirdi. Tezcan’ın formülü 20 gün önce CHP’nin grup başkanvekilleri tarafından olgunlaştırıldı. Bir kriz halinde ‘B’ planı olarak değerlendirilecekti. Kriz, beklenilenden önce patlayınca raftan indirildi ve Özel tarafından Türkkan’a açıldı. Formül Kılıçdaroğlu’na anlatıldı. CHP lideri sıcak baktı" dedi.
KILIÇDAROĞLU TELEFON AÇTI
Formülün Akşener'e iletilme sürecine yer veren Saymaz şu ifadeleri kullandı:
Bu gelişme üzerine İstanbul’dan çağrılan İmamoğlu ve Yavaş, 6 Mart’ta sabah saat 13.00'te Akşener’e gizli bir ziyarette bulunarak, formülü sundu. Akşener yumuşadı. Gece boyunca telefonlar susmadı. Babacan, Kılıçdaroğlu’nu…Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nu…Davutoğlu da Akşener ve Kılıçdaroğlu’nu aradı. Kılıçdaroğlu, öğle saatinde Akşener’e telefon açarak, kandilini kutladı ve iki başkanın kendisine ziyarette bulunacağını bildirdi. Birkaç saat sonra İmamoğlu ve Yavaş, Akşener’i İYİ Parti’de ziyaret etti. Akşener, “Tamam” dedi.
YETER DİYE BAĞIRDI
İYİ Parti’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma koşulunun masada gerginlik çıkardığını, en şiddetli itirazın da
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







