Alternatif kalmayınca elektronik ithalatına izin verildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 4 2023
Rusya’da İç pazarda elektronik sıkıntısı yaşanmasını önleyecek maksadıyla elektronik ithalatı izinleri bir yıl daha uzatıldı.

SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rusya’da hükümet, elektronik ithalatını 2023'ün sonuna kadar uzattı. Başbakan Mihail Mişustin tarafından imzalanan yeni kararnameye göre, akıllı cep telefonları, tablet, dizüstü bilgisayar, çip, mikro devre, radyo gibi elektronik cihaz ve teçhizatın Rusya Federasyonu topraklarına ithalatı 2023 yılı sonuna kadar uzatıldı.
Rus hükümetinin aldığı bu önlem, yaptırımlar nedeniyle iç pazarda elektronik sıkıntısı yaşanmasını önleyecek.
Daha önce hükümetin Dell, HP, HPE, Acer, MSI ve diğer yabancı üreticilerin bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlarının Rusya'ya ithalatını yasaklama olasılığı tartışılmıştı. Bu girişim, aynı zamanda vatandaşlar için bir geri ödeme programı yardımıyla Rus bilgisayarlarına olan talebi canlandırmayı teklif eden yerli satıcı ICL tarafından ortaya atılmıştı.
Yaptırımlar nedeniyle paralel ithalata resmen izin verildi
Bilindiği üzere Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı paralel ithalat yapılacak mal ve ürün listesi hazırladı.
Telif hakkı sahibinin izni olmadan Rusya’ya ithal edilecek malların listesi de yayınlandı.
Çok kapsamlı olan listede çok sayıda sektör ve sektörlerde firmalar, markalar tespit edilmiş:
Otomobiller; Motorlu araçlar ve yedek parçaları; otomotiv lastikleri; Akıllı telefonlar ve cihazlar; Ev aletleri; Oyun konsolları, Madencilik, elektrik enerjisi, demiryolu ve nakliye, tarım dahil olmak üzere çeşitli endüstriler için ekipman; Giysi ve ayakkabılar -tüm markalar için;
Rus Hükümeti, yaptırımların etkisini azaltmak yada tamamen ortadan kaldırmak için paralel ithalatın yasallaştırılmasına ilişkin bir kararnameyi yayınladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


