Altan'dan heyete: Sayenizde dinç kalıyoruz burada, gelin yatın siz de çok seversiniz
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 19 2019
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 5 Eylül 2019 Perşembe günü Tutuklu ve Hükümlü Haklarını İnceleme Alt Komisyonu olarak 490 personelin görev yaptığı Türkiye’nin en büyük cezaevi olan Silivri Kapalı Cezaevi'ni ziyaret ettiklerini belirterek, cezaevi notlarını paylaştı.
Ahvalnews.com'da yer alan habere göre ziyaret tarihlerinde cezaevinde 13 bin hükümlü, 9 bin 700 tutuklu olmak üzere toplam 22 bin 700 hükümlü ve tutuklu kaldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi; aynı zamanda cezaevi kampüsü içinde dokuz adet duruşma salonunun olduğuna dikkati çekti.
Hakverdi, “Haftada 20 bin ziyaretçi gelmekte, yine haftalık 650 hükümlü ve tutuklunun mahkeme ve nakil gibi gerekçelerle sevki yapılmakta.” ifadelerini kullandı.
Hakverdi’nin cezaevi içindeki bölümlere dair notları şöyle:
1 No’lu L Tipi (Saat 11:27)
Cezaevi girişinde açtığınız bir kapı kapanmadan koridora açılan diğer kapı açılmıyordu. Heyet olarak koridor girişinde toplandık. Kapının kapanması ile önce koridora oradan da iş atölyesine geçtik.
İş Atölyesi
Burada deri işçiliği, cüzdan kartlık gibi üretimler yapılıyor. Burada çalışan mahkûmlar haftalık 300 TL ücret alıyor. Atölyede çalışmak için mahkûmların yoğun talebi var. Ancak idare tarafından olumlu görüş bildirilen sınırlı sayıda mahkûma çalışma imkânı sağlanıyor.
Görüştüğümüz mahkûmlar:
*Kantinden istenilen ihtiyaç malzemelerinin ellerine geç ulaşmasından,
*Hastalık halinde muayeneye götürülmemelerinden veya geç götürülmelerinden/sevk edilmemelerinden,
*Günlük verilen yemek miktarının azlığından,
*Banyoda çamaşır yıkama sırasının gelmemesinden,
*Kargoyla gelen iç çamaşırın geri gönderilerek hesabındaki para ile kantinden al denilm
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







