Almanya'nın sertleşen göç politikasına koalisyonun büyük ortağından itiraz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 24 2024
Almanya'da federal hükümetin göç politikasını sertleştirmesini destekleyenler olduğu gibi karşı çıkanlar da var. Koalisyonun büyük ortağı SPD içinden hükümete sert eleştiriler getiren bir mektup kaleme alındı.
Almanya'da koalisyon hükümetinin göç ve mülteci politikasını sertleştirme kararı, koalisyonun büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti'de (SPD) bir kesimin tepkisini çekti.
Aralarında SPD'li federal, eyalet ve Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin yanı sıra, parti üyesi vatandaşların olduğu yüzlerce kişinin imzasını taşıyan ve federal hükümet ile federal meclise hitaben kaleme alınan mektupta iltica ve insan haklarının korunması talep edildi.
DW Türkçe'nin haberine göre "SPD asla sağ partilerin insan düşmanı söylemleri ve görüşlerini benimseyip bunları normalleştiremez. Savaştan ve kaostan kaçan sığınmacılarla ilgili sağcıların üslubunu üstlenmek ve Avrupa içinde kapalı sınırlar planlamak; böylesi bir tavır değişikliği aşırı sağcıların pozisyonunu güçlendirir" ifadeleri kullanılan mektupta ayrıca, söylemlerdeki bu değişimin demokrasi ve toplum için çok tehlikeli olduğu vurgulandı.
"Popülizme, ırkçılığa ve insan düşmanlığına karşıyız"
Sağ zihniyete karşı çekilen duvarın kendini, sosyaldemokrasinin siyasi eylem ve söylemleri ile belli etmesi gerektiği ifade edilen mektupta, "Biz özgürlük, adalet dayanışma gibi temel değerleri ve insan onurunun dokunulmazlığını savunuyoruz. Popülizme, ırkçılığa ve insan düşmanlığına karşıyız" denildi.
Yüzlerce SPD'linin imzasını taşıyan mektupta, partinin önde gelen bazı isimlerinin son zamanlarda "dışlama ve damgalama söylemlerine" katıldığı eleştirisi de getirildi. Sığınmacıların sınırdan geri gönderilmesine ya da gözaltına alınmasına yönelik önlemlerin, aşırıcılık gibi sorunlara çözüm olarak tartışıldığını aktaran mektup, sergilenen bu tavırla belli bir insan topluluğunun toptancı bir anlayışla terör şüphelisi konumuna düşürüldüğünü ifade ediyor.
Solingen saldırısı sonrası yaşanan değişim
Almanya'nın Soli
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







