Almanya'nın en büyük şirketleri işçi takası ve eğitimi konusunda iş birliğine gidiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 22 2022
Almanya'nın en büyük şirketleri işçi takası ve eğitimi konusunda iş birliğine gidiyor
Küresel ve ulusal ekonomiler temiz enerji ve sanal alışverişe kayarken, Almanya'nın endüstriyel ağır topları sektörlerinde işten çıkarmaları önlemek adına pek çok alanda işçileri yeniden eğitmek için iş birliğine gidiyor.
Ortaya çıkan yetenek ve nitelik boşluğunu doldurmak için özellikle yazılım ve lojistik gibi alanlarda işçiler yeniden eğitilecek.
Continental ve Bosch gibi otomobil tedarikçilerinden BASF ve Siemens sanayi firmalarına kadar 36'dan fazla dev şirket, bir firmadaki fazlalılığı ve diğerindeki boş pozisyonları tespit ederek çalışanlarını değiş tokuş yapma yoluna gidecek.
Kendi aralarında bu tür bir koordinasyon sağlamayı ve işçileri doğrudan işten işe geçmeleri için eğitmeyi kabul eden firmalar için bu bir ilk olacak.
Reuters'a konuşan 38 yaşındaki Stefan Dries, pandeminin ortasında Deutsche Post'ta işe girmeden önce bir dizi sektörde çalışmış bir eleman.
Dries, posta kaydı ve takibi için yazılım kullanmaktan ağır paketlerin nasıl kaldırılacağına kadar her konuda 10 günlük yoğun bir kursu tamamladığını ve o zamandan beri teslimattan istasyonun yöneticiliiğine kadar her kademede çalıştığını söylüyor.
Dries, "Farklı bir şeye başlamak, ne kişisel ne finansal olarak kolaydır. Değişmeyi ve adapte olmayı istemeniz gerekir."
'Sosyal piyasa ekonomisi' modelinin bir parçası olarak kurgulandı
Plan, Almanya'nın soğuk savaş yıllarından bu yana uyguladığı sosyal piyasa ekonomisi modelinin ayak izlerinde gidiyor.
Girişimin maliyeti, duruma göre ilgili şirketler tarafından paylaşılacak. Dolayısıyla bir fabrika kapanırsa, işçileriyle ne yapılacağı konusunda sendikaları da kapsayan bir diyalog başlatılacak ve ardından yeni beceriler aray
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







